Saturday, July 31, 2010

Bukti!



Ermmm...rasanya blog ni sedikit lembab skrg ni.. Ada ke yg yg tertanya2 kenapa sy x update blog. Atau sy jarang2 update blog. Ada ke??? Sbnrnya susah nak explain knp blog ni mcm berhabuk. Sy bz ke?? Ok, skrg x payah explain..Klu sy explain takut korang x percaya. So,biar sy tunjuk bukti je...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

OK!OK! Mengucap! Mengucap tuan2 dan puan2 sekalian. Tarik nafas...hembussss...tarik...hembuss... Klu yg ada asma tuh sila tutup blog ni, sy x bertanggungjawab klu riwayat anda tamat bila tgk keadaan kereta sy ni.. Sbrnya, aku sendiri pun nak pengsan bila tgk keadaan kereta aku ni!


Sy tahu apa yg bermain difikiran you all. Mesti pikir aku ni pemalas nak mati kan? Sampai kerete pun dah mcm lori sampah. Ermm...betul kot aku pemalas. Klu x mls, xkan jd sampai mcm 2 skali. Tp itu bukan sampah yer... Mari kita list out apa benda yg duk bersepah kat seat blkg kete aku ni...

1. Baju ikrar pelajar (yg tergantung tuh)
2. Kipas (dah terputus dua..korang perasan x? Satu kepala, satu ekor..ish ish ish)
3. Banting score A
4. Banting holder
5. Flyers
6. File certificate
7. Payung
8. Diari
9. Markah students (kat tempat letak kaki..kesiannn)
10. Plug extension


Itu je kot.. Ala...baru 10 items...x cukup bersepah lg..bukannya ada anak dinosur pun..


Ok, itu bukan main point di sini, The point is..... X CUKUP LG KE BUKTI YG MENUNJUKKAN AKU BUSY??? Yer, mmg aku bz lately..sampaikan nak kemas kete pun x sempat..apatah lg nak update blog.




Bila dah tgk kete aku tuh, ada ke yg matikan niat nak pinang aku???Muahahhah...Jgn bimbang..tgk pic di bawah ni...


Tadaaa...sudah kembali normal. Barulah aku blh bernafas. Untuk itu, sy masih reasonable utk dipilih sbg adik ipar, kakak ipar apatah lg menantu....ahaksss...perasannnn..


Friday, July 23, 2010

Anyway, anyhow.. it's ups and downs...just face it..








Being happy doesn't mean everything's perfect..It means that you decided to look beyond the imperfections..




Ships in harbor are safe, but that's not what ships are built for..




For everything you have missed, you have gained something else. And for everything you gained, you lose something else. It is about your outlook towards life. You can either regret or rejoice.




Sometimes your joy is the source of your smile...but sometimes your smile can be the source of your joy..



Attack every problems with enthusiasm..as if your survival depended upon it..




Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sekadar kesanggupannya..



Success is not final, failure is not fatal..It is the courage to continue that counts




Barangsiapa yang Allah mahukan kebaikan untuknya, nescaya dia akan mengujinya dengan kesusahan...







"Rilekkkk arrrr....Baru 4 helai tisu...bukan sekotak pun...just be strong..."








Tuesday, July 6, 2010

Dengan ini saya berjanji......




Student baru aka freshies dah register... Nerd je muka sorang2 aku tgk. Aku lalu sebelah je konpem senyum sampai telinga tanda mesra..Bg salam penuh santun...nak lalu depan tunduk kan badan tanda sopan.. Pendek kata UMT sekarang sungguh bermoral..hehe



But, wondering, how long this kesantunan and kesopanan and ketatasusilaan will last?? X baik aku buruk sangka kan??? Student penuh moral patutnya aku bersyukur dan berdoa moga kemoralan anda berpanjangan...Yer2...moga anda terus santun... Tp biasanya masuk sem 3, santun campak ke laut...hampeh..


Dan bermula mggu ni, masa untuk aku mengadap facebook akan berkurangan, ngadap sale online makin ciput, ngadap blog2 makin suntuk, ber ym makin less... Need more energy. huhu..
Bz sgt ke?? Boleh la...harap2 blog ni terus berupdate...will see..


Oh...hari ni... aku rasa bangga.. Why...Sbb ada majlis ikrar pelajar. Tp aku bukan bangga sbb student berikrar depan aku..Yg tuh depa punya urusan la. Tp aku bangga sbb dpt pakai jubah konvo..bangga siot everytime dpt sarung jubah ni...


Me and Mc Ros. Dia baru je balik from Norway... Terkejut cuaca Mesia cukup panas katanya...nyampahh..hehe


Topi bulat means DR yer tuan2 dan puan2.


Kami bakal pensyarah???


The only me



Beratur nak masuk dewan.. With along diyana


Aku happy dia balikkkk...



Sekiannn.... All the best my dear students.. Hangpa kena igt apa yg hangpa ikrarkan yer...



Cik Ceri Beri


Saturday, July 3, 2010

Bola atau pemain?





Saya kurang pasti... Sy minat bola atau minat pemain bola. Hehe.. Yg pasti semua pemain sekaligus team pujaan hati saya telah out. Sedih2. Skrg pemain mana atau team mana sy nak minat?? Sila bg cadangan...



Bermula dgn yg ini....


Diikuti yg ini...



Dan semlm yg ni....


Nampak sgt aku giler pemain...xper lah..at least sy x ketinggalan dlm acara gilang gemilang 4 thn sekali ni.. Dan sememangnya aku hanya layan football 4 thn skali shj. Hanya WC.. Habis WC hampeh aku x tau apa2. Ronaldo duk kelab mana pun aku x tahu. Sungguh!



* Rasanya nak beralih ke argentina. Tp skrg german mendahului. Sigh**




Thursday, July 1, 2010

Wahhhh...Terengganu sekarang sudah pandai jemmm...





Apa? Igt Terengganu ni x jem ke...Jem tau... Wpun Terengganu ni kurang maju (nak sebut mundur hina sgt bunyinya), tp jalan tetap jem.. Terengganu kan bertaraf bandaraya. Bandaraya mestilah jem di mana kepadatan penduduknya melebihi 1 juta org..(ekk???. Betul x fakta ni). Rasa cam betul. Abaikan. Yg penting, Terengganu jugak x ketinggalan dlm bab jem-mengejem. Wpun ke'jem'man nyer x setanding KL, tp makan 3, 4 kali traffic lite jugak lah..Jem lah tu kan.


Dan, bila jem, apa CCB bikin dlm kete?? Sendiri mau tahu lah.. Being CCB yg xleh pegang camera. Mcm blogger2 lain gak kan...Alahh..bukan aku je la cam ni... Cuma aku ni terlebih yg amat perasan kot...Dan ini lah hasilnya.








Dah muntah ke?? Byk lg ni wehhh...heheh.. Klu rasa loya2, sila stop kat sini. CCB nak sambung ni. Then tetiba CCB rasa mcm muka pucat jer bila tgk gambar sendiri. Capai lip gloss sket. Touch up lebih kurang...dan ini lah hasilnya...


Berseri sket kan...dgn muncung ala2 anita sarawak ni. Dah lama aku nk buat gaya lip seksi..Tp seksa jdnya..huhu..Tp CCB terus bercamwhoringgg...






Aku rasa aku x cantik la bergambar senyum nampak gigi. Sbb gigi aku bersepah. Tgk gambar ni, nak x nak je aku bukak mulut. Sbnrnya kan, dah 5 tahun rasanya aku pasang niat nak berbraces. Nak bg cantik sket gigi ni. Tp aku pikir2, bila aku kawen, xkan la aku nak naik pelamin berbraces bagai kan. Sbb pakai braces makan tahun kan? Mekap dah cantik, tp bila senyum nampak dawai.. Eeeeee...X kan lah kan. Tp masalahnya, sampai sudah aku x kawen2.. Klu la aku berbraces 5 tahun sudah, dah cantik dah gigi aku skrg... *Hampa.


Dalam byk2 pic, pic ni plg aku suka..Mmg la suka, sbb gelap..x nampak cela2 parut jerawat kat muka aku ni...heheh


Okeh, dah! dah!..Lampu sudah hijau...jalannnn...Tp sempat lg aku snap untuk last one dlm kete...


Alkisah benarnya, CCB ni on da way nak g check table setting tuk VVIP. One of the caterer ni dlm senarai UMT untuk jamuan mkn VVIP convocation day. So, today tugas i nak g check table setting dan makanan caterer ni. If memenuhi syarat, so jalannn...anda lulus..


Apa motif aku duk dlm gambar ni? So far, presentation memenuhi syarat...menarikk..cuma



Spoon cenonet ni x lulus untuk VVIP yer En. Caterer. Xper...Untuk convocation day caterer ni dah promise provide spoon lain. Gud2..



Welllllll..sekian...



** Sbnrnya sy nak bg tau ini adalah image terbaru sy. Gaya tudung terbaru. Ikut gaya upline..hehe.. X tau la lama mana image ni bertahan.. Will see.. Satu lg, ada sesiapa perasan sy silap eja jem? Hehe..





Jariku berbunga riang



Igt x dulu sy pernah kata sy berkehendakkan accessories? Saya kegersangan accesories? Ok lah, perkataan plg tepat sy guna dulu sy desperate accessories. Igt x! Igt x! Igt x! X igt sudah.. Xpenting pun.. Klu rasa penting sila belek older post :)



Yang penting skrg sy dah dpt apa yg sy desperatekan. Terasa diri ini begitu berharga. Serius, sejak pakai accessories ni terasa confident level saya memuncak2...Melampau betul perumpaan. Tp betul la...lebih kurang la..Atau lebih tepat terasa gembira. Hatiku riang gembira. Ala, mcm kita beli baju baru la. Mesti excited nak pakai kan.. Same goes with cincin kembang berbunga ni... Wpun just cincin vincci, tp sungguh bermakna buatku sbb syok sorang2 terasa jari jemariku berbunga riang dan cute.. Skrg sy suka tgk jari-jemari ku sorang2..Perasan sungguh. Fedulikk!!



Ada ke yg tertanya kenapa sy excited sgt dgn accessories?? Sbb sy baru aje berjinak2 dengannya. Sungguh. X tipu.. Sy ni nampak jer feminine. Tp ganas sbrnrya.. Xpercaya sudah. Next time sy reveal. Tp skrg keganasan sy semakin menipis. Sy semakin menghampiri perempuan sejati. So skrg nak berjinak2 dgn accessories. Perubahan yg patut dibanggakan. Kan?








x comel ekk?? Pedulikkk..heheh