Friday, March 13, 2009

Body Shop's makeover


Went to KL last weekend...Dah lama x jejak KL sejak abis study...Bila lama x jejak KL mulalah terasa outdated sket..chewahh..Reason g KL kali ni sbb my buddy, Sue ajak g main mekap2..hehe..Apa lg, ada sket alasan g KL, klu x susah nak cari kesempatan... Wpun niat dihati ni sbnrnya nak shopping2 brg keperluan, so ambik lah atas alasan ni..hehe..Btw I join Body Shop's makeover held at Summit Hotel...Mmg berbaloi, dgn hanya RM 110, I blajar mekap2, talk pasal skin care, mkn2 kat hotel (buffet plak tuh), dpt door gift dan yg plg syok, dgn RM 110 ituh, i dpt voucher to choose any pdt from body shop yg berharga RM 100..So, maknanya, dari 110 yg di bayar, hanya 10 hengget i byr untuk talk, mkn dan blajar mekap (dpt sijil plak tuh). Berbaloi kan??..Wpun, mekap2 yg diajar hanya yg simple2, tp at least dpt knowledge pasal skin kita ni..









We all sampai awal satu jam..(silap timing sbrnya), so sempat la posing2... posing ngan LV pinjam lg..hihi..



Sesi melantak...Sue..aku letak pic ko ni..






Sesi mekap2..


Last sekali we all disuruh mekap muka sendiri...hehe..Sorry lah i x sanggup nak letak pic muka i dimekap sendiri...Teruk nor rasanya...conclusionnya practice makes perfect..So, kena practice kat umah dulu nak mekap stylo2..Whatever pun...I still dpt ni...


Concealer as a door gift...jimat duit x yah beli

Voucher RM 100 tuh i pilih benda alah ni...Mineral Loose powder..Semua org sibuk pasal mineral skrg ni..I pun x ketinggalan..hihi

Dan....Sijil....Adakah dgn sijil ini bermakna I dah blh jd Mak Andam..OH Tidak!!






Wednesday, March 11, 2009

Working Mode!!

ERmmmmm...setelah 4 hari bercuti sakan..P KL membeli barang keperluan..(I said keperluan yer) hari ni back to opis..working mode..semlm sampai terus ari ni keje...bagus kan i...hehhe..nasib by plane...klu x mau nyer aku nak masuk keje ari ni..haha

Sunday, March 1, 2009

Ala...Awat ari yg sama!!!



Adeh la....naper mesti ari yg sama??? Alahai...Alkisahnya cenggini..I'm going to KL this coming Friday..yes, of course im happy with that...yer lah kan, dah lama x g KL, nak g makeover plak 2..hehe...BUT this coming Saturday my family will have majlis tahlil n kenduri kesyukuran..Why??..naper ari sabtu???aku ada kat KL lagi time tuh..Semua ni x dirancang...Ni smua my uncle punya plan lah nih..tetiba nak buat ari sabtu ni...Mula2 ckp cuti skolah, but cancel plak...tup2 semlm call nak buat sabtu ni...huhu....x merasa aku nasi beriani abg mi yg best tuh...Nak cancel pg KL kan, terasa rugi plak. Tiket flight pegi dan balik dah beli..yuran makeover pun dah bayar..WAAAAAAA!!!!!!!!!!