Monday, May 31, 2010

Today's quote




To be happy with a man, you must understand him a lot and love him a little

BUT

As to be happy with a woman, you must love her a lot and NOT try to understand her at all



Muahahahhahhaa... I loike...Agreedddd...




Sunday, May 30, 2010

Bila kelaparan..



Being CCB, mmg xleh tahan lapar. Gunung berapi x meletop pun, perut mesti diisi. Klu x aku x leh berfikir secara waras. Klu aku lapar, bukan perut je lapar, tp kepala2 skali turut lapar (dlm erti kata lain, pengaliran oxygen x smooth). So td tgh2 duk layan fb, perut lapar tetiba..bukan tetiba, sememangnya aku belum ambik dinner mlm ni. Untuk mengelakkan aku berfikir secara x waras, terus turun ke dapur, cari apa yg ada...Malangnya yilek..xde apa2.. (Mcm anak jantan aku ni kan, nak mengadap je apa yg ada). Memandangkan bukak saji xde apa, so untuk mengelakkan perut masuk angin, terus goreng apa yg ada. Hasilnya:



Begini lah rupanya bila memasak tgh lapar kronik. Aku tau teruk no rupernya..dan apa yg aku goreng pun aku x tau..main campak je.. Carrot, crab finger, baby corn, telur.. Oh I love veggie. Just tumis bawang putih je. Bukan special resepi tp bawang merah dah habis. Nampak sgt umah aku ni jarang memasak... bawang merah habis pun x sedar. Adoi. Telur pun nasib baik ada sebiji je. Klu x kebuluran lah aku..


Rasanya? Apa aku pedulik. Dah namanya tgh lapar. Asal x manis, x masin, semua aku telan. Huhu


** Tgh2 duk menaip ni dgr ayah aku dah balik..bawak balik mee goreng... Adeiiiiii......penat je aku masak.. sabor sket pun xper...hehe




Friday, May 28, 2010

Mcm mana nak buat mata mcm ni???





Sy sungguh terpesona dgn video ni. Maksud sy hasil touch up-pan mata model tersebut. Sungguh enak dilihat. Sungguh sedap mata memandang mata. Kepingin nak touch up mcm ni. Tp sy x reti. Atau mata sy x sesuai. Cuba pun belum dah ckp x sesuai. Hampeh.



Tp yang menjadi masalah negara bg sy, mcm mana sy mau cuba memandangkan sy hanya ada satu basic color eyeshadow (itupun bodyshop bg free), sedangkan dlm video ni 3, 4 warna digunakan untuk kelihatan enak mcm tu. Mmg x blh dimaafkan. Tgk je la.




Kenapa sy ckp enak? Sbb sy rasa mata model ni mcm ice cream paddle pop. Hehehe. Sesuai ke dgn aku??




* Maybe video ni dah lama dan sy tidak mengikut aliran make up terkini. Memang!





I think I just see things differently....





Mcm mana nak cerita ek. Meh aku straightforward je la. X perlu intro, xperlu mukadimah..Aku straight bg contoh. Contohnya...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Apa kes gambar Siti Nurhalijah menyemak kat blog aku ni???...Ok2 ada reason dia. Kembali kepada contoh. Contohnya (jgn marah yer, ulang byk kali..)


Contoh ni berdasarkan apa yg aku lalui yer...


Situasi:
Siti nurhalijah beli brg mahal2, beli beg LV..Beli pulak yg puluhan ribu..dah tuh bg free2 pulak kat Kris Dayanti.



Then tetiba akan ada mulut yg berbunyi (surrounding me):


"Bodohnyer Siti ni...Ada duit x nak buat amal..Kan bagus duit 2 disedekahkan kat anak2 yatim ke? Buat keje kebajikan ke? (kawan2 aku biasa ckp mcm ni..no offence ya!)


Apabila mendengar statement mcm ni, serentak dgn itu, otak aku akan berkata:


"Mcm mana korang tau, dia x buat amal?, Mcm mana korang tau dia x menderma? Mcm mana korang tahu dia x bg duit kat anak2 yatim? Korang tau semua ke kerja2 yg dia buat. Ko PA dia ke? And most importantly...................................Kenapa korang sibuk2 sgt nak kondem brg2 yg dia beli..... duit dia, lantak dia la nak beli apa pun."



Yer! Aku pun x tahu dia buat amal ke x. Tp aku x kisah atau peduli dia nak beli apa pun...sbb bukan dia mintak duit ngan aku pun. Kan?



Itu lah yg aku pelik setiap kali statement di atas terpacul dr mulut kwn2 aku. (certain2 je ok). Aku cuma melihat situasi di atas dr sudut berbeza. Apa yg aku nak highlight kat sini bukan Siti Nurhalijah (dia xde makna buat hidup aku, minat pun x, benci pun x). Cuba transferkan situasi td with our surrounding... Bila someone beli something expensive sket, mula la mulut 2 kata mcm2...rugi la, x beringat la, baik menyimpan la..buat amal lg bagus la..mcm2.. Tp bg aku, lantak depa, dia x mintak satu sen pun ngan aku..



Aku buat entry ni bukannya nak warning sapa2. Almaklumlah, aku kan tgh berbisnes skrg ni. Ada rezeki lebih x mustahil aku akan aim expensive items jugak kan. One day InsyaAllah.. Tp itu bukan matlamat utama aku buat entry ni. BUKAN. Tiada kene mengena dgn bisnes. Cuma benda ni dah lama bersarang dlm kepada aku. Sejak dulu2 lagi. Pemahaman aku berbeza tentang bab ni. Aku yakin, diluar sana pun masih ramai bersetuju ngan aku..Ke x?


Itu shj untuk hari ini... Omelan hari Jumaat. Have a nice friday ya!!!





Sesungguhnya aku terpaksa bg contoh Siti Nurhalijah sbb semua org kenal dia. Aku x minat dia okeyyyy...Kalau aku bg contoh Makcik Peah kat kampung aku beli LV...ada korang kenal? X sesuai nak dijadikan contoh..

Satu lg... Aku percaya rezeki seseorang akan mencurah2 bila kita menderma... (kenapa tiba2 bg statment ni? pikir2kan)




Sunday, May 23, 2010

This is what I've been dreaming of....





Don't get me wrong. Be a model bukan cita-citaku. But...... acting, smiling, posing, waving, standing etc2 like a model are what I wanted to do..(^ _^). Lain kan maksud ke dua2 nya?



So, today at age of 28 I got a chance to do all those things. Smile. Even xde baju sponsor, mekap pun sendiri...tp mak suka nyahhh..hehe..Sian kan, dah tua bangka baru dpt peluang. Ok lah kan, dr x dpt langsung..



Then I warning u, this entry will gonna be full of picass... nak tgk, sila..x nak tgk sila jugak, tp sila lari jauh2..Btw, some of the picas mungkin ada yg low quality because i got it in the form of hard copy, so, need to scan it first la..gigih ni. Yg cantik 2 mmg dah dpt dlm bentuk soft copy. Senang.


I x nak citer panjang2..sbb xde benda nak story pun. Just let the pictures do the talking!



In front of Masjid Kristal



Ayat2 kartun 2 bukan aku yg buat, ni kerja abg2 cameraman nih..


Oh! I like this pic.. Really like..rasa cam model je..hehe



This one too. Aku mmg suka bangatttt ambik pic x pandang camera..Rasa cam divaaaa....wakakkaka



Berpaling!


Yg ni hasil touch up Abg Jaih...


Jauhhhhh



Waving...perasannn nak mampusss...




Aku sebenarnya malu nak posing..tp bila terpandang je camera, automatic..spontan..jd cam ni..hehe


Giler panas time ni beb...baru ku tahu payah jugak jd model...ceh..



Gaya duduk plak..



Errmmmm...can u spot any minor defect in this picture?Klu dapat ku belanja makan gula2..kihkih



Ku nampak gemuk..xleh jd ni


Muka tahan panasssss....



View ptg itu mmg sungguh cantikk...



Bulat mukaku mcm bulan mengambang di siang hari..lengan pun besau..mcm mana nak jd Amber Chia ni..



Sian kat aku..Penat posing, tp tgk la paparazi ni buat apa..pandang ke lain..Puteri Duyung timbul kat sungai kot..


Dah habis gaya dah...



Yang terlibat pada petang itu. Bro2 cameraman yg sungguh sporting dan baik hati. TQ bro..




Perasan x ada byk watermark kat pic aku ni.. Yer la, dah ramai cameraman nyer, so byk la watermark. Sapa2 yg terbekanan kat mana2 gambar (i mean, bukan gambar sy yer, tp hasil tgn cameraman masing2..Paham x maksud sy ni??), sila ctc rujuk waterwark untuk sbrg urusan.. Jgn rujuk model..ekekeke..



So, mcm mana?? Dah ada yg muntah darah ke? I dah warn u...x nak dengar...nasib la...





Saturday, May 22, 2010

Ini aje yg ada...







Sy rasa sedikit tidak tenteram hari ni kerana hal2 yg cukup menyakitkan hati berlaku. Wpun hari ini cuaca cukup redup plus hujan dan cukup mendamaikan, tetapi tidak sedamai hati ini. Ok malas nak citer bab hati, nanti makin parah.


Untuk melegakan hati, td sy keluar ke town. Tujuan sbnr ada appoinment facial. Then slps selesai facial, terus ku menuju ke Watson. Niat di hati nak beli barang2 make-up. Sejak bergiat dgn activity modelling kampung ni.. (ceh, geli aku), sy mmg perlukan brg2 make up kerana kadang2 ada hari yg menuntut sy touch up sendiri (sungguh x suka!).


Oh sekejap..Mesti ada yg tertanya-tanya eps pembaca sy di luar Terengganu... Kalau nak beli make-up stuff, kenapa harus ke Watson?? ?


So, jawapanya senang je..Sbb di Terengganu xde Isetan, xde pavillion, xde The Garden, Xde KLCC. Malah Jaya Jusco atau Parkson pun xde. So, apa yg ada? Yg ada hanya Mydin Mall dan juga Giant di mana di dalamnya hanya lah sesuai untuk membeli barang2 keperluan rumah. Di harap anda memahami sy. So, klu stay di Terengganu ni, jgn harap la nak jumpa Stila, Mac, Estee Lauder, Chanel, Benefits, Bobby Brown bla bla bla.... (sungguh kejam rasanya).


Tp di sbbkan hati ini meronta2 nak membeli, pegi lah jugak ke watson, dimana di dalam nya ada Loreal, Simply Siti, Maybelline (betul ke aku eja ni?)..Apa lg ekk..

Ok lah, dr xde langsung. Ku pasrah.


Setelah ku belek2...ini aje yg berkenan di hati..Jadi la..



Foundation. Liquid eye liner. Concealer. Ikut hati nak sgt beli liquid eye liner chanel. Tp apakan daya.. Tp pikir +ve..ok jugak..save duit aku..hehhe



KEJAP!!!





Kenapa ngan stoking ni? Saya ni ada satu perangai pelik.. X pelik mana pun.. Tp saya suka beli stoking. Hati ni mcm tiba2 berbunga riang bila beli stoking. Sbb nampak cute sgt. Hahahaha. Tgk stoking ni. Cute kan? Sbrnya, x beli pun tp tiba2 dpt free time beli racket badminton td. Racket lamaku telah lesap dikerjakan oleh seseorang (reason knp hati sakit hari ni)



Tp xper..hati sy sudah kembali tenang.. Rasanya2 tgk stoking ni lebih gembira beli dari beli make-up stuff td.. (^ _ ^)





Kenapa saya jatuh cinta dengan Score A???






Banyak sebab sebenarnya.. Mcm kena buat list. Ok lah antara sebab2nya, perniagaan Score A yg berteraskan syariah Islam. Saya dah mention kan, dlm byk2 biz MLM kat bumi Malaysia ni, Score A is the only MLM biz yg ada syariah compliance. Sy x ckp, biz lain 2 haram.. siapa lah sy? Cuma, apa yg sy nampak, bila dah ada syariah compliance, maknanya biz ini patuh kepada syariah Islam. Itu yg penting. Oh ya, selain tu Score A juga telah berjaya melancarkan e-zakat. Maknanya, duit or hasil kerja or bonus yg kita dapat melalui Score A akan terus di tolak secara automatic ke tabung zakat di negeri masing2. Mcm saya di Terengganu lah. Bagus kan? Sambil buat duit, sambil beramal.



Ok selain tu, sy cinta Score A kerana TEAMWORK. Semangat berpasukan yang sungguh kuat. Bukan shj di dalam satu group, tetapi jugak antara group2 berlainan. Tolong-menolong wpun berlainan group. X kira org lama atau org baru. Contoh mcm sy, wpun pada awal penglibatan, sy sedikit gusar kerana memikirkan sy di Terengganu, upline di KL.. Mcm kena bergerak sorang2 g2...Tp telahan sy meleset sbnrnya.. Dah join baru ku tahu betapa kuatnya semangat berpasukan di dalam Score A. Org2 lama dengan rela hati menolong sy, beri kata semangat dan mcm mcm2 lg. Kami bagaikan satu family. Yes, we are Score A's family. Sy akui, setelah join Score A, social life sy tersangat improve. Sesuai untuk single mingle mcm sy. Ok, dah melalut..hhehe..



Then, kenapa lg sy cinta Score A? X lain x bukan kerana sbb di bawah:



Majlis Kesyukuran dan Penghargaan Score A di Terengganu




Majlis ni baru je berlangsung semalam di Agro Resort, Setiu, Terengganu. Saya suka ke sini sbb makanannya bestttt..hehe




Majlis dimulakan dengan solat hajat memohon keberkatan dan kejayaan Score A's team . This is what i like most. In whatever pekerjaan yg kita lakukan, mestilah dilengkapi dgn doa dan momohon keberkatan dari yg Maha Esa. Moga diberkati. Aminnn..



Selesai solat hajat..



Kemudian majlis diteruskan dgn sesi penerangan + advise + kata semangat dr leader2. Kusyuk dengar tuh...



Mantan Pengetua Sekolah Tunku Kursiah.. Puan Rokiah Alias. Pendidikan merupakan darah daging beliau. Beliau mengakui kehebatan Score A program terhadap system pendidikan. Jika beliau mengakuinya, siapa kita untuk menidakkan?




Sy sungguh salute dgn insan ini. Cekgu Fadzli dr Besut, Terengganu. Skrg sudah 10k++.. Alhamdulillah..


Cik Ain menceritakan kesungguhan beliau terhadap Score A. Juga 10k income earner.




Kenal Sapa ni? En. Fitri. Anak kepada Dr Syukri Abdullah. Pakar motivasi terkenal tuh... Skrg sudah 25k montly...fuhhh


dan yg paling buat aku ternganga petang tuh....



Tuan Muhammad Imran bin Abdul Hadi. Elite club dan salah seorang jutawan muda Score A. Pernah hidup susah, pernah jobless, pernah kereta hampir2 ditarik. Melalui masalah kewangan yg cukup hebat. But now with score A, 50k a week. Repeat.. 50k a week. So sebulan brp ekk? Fuhhh...


Pengalaman beliau betul2 menginsafkan aku.. Alhamdulillah..




To know more about Score A Program, just call me

019 9864535 (sheriffa)

or email

scoreawithme@gmail.com



Thursday, May 20, 2010

Baru ku tau penatnya...





TADAAAAAA!!!!






What say u?? Boleh jd model x? Model kg pun jd lah...dgn lengan berketul2 itu, ada hati nak jd Amber chia..blah la...


Ok.. Tgk pic kat atas 2 mesti dah tahu apa sy nak citer kan? Btw sy x nak citer byk2+ lebih2 because sudah terlalu lewat mlm. Lg 4 min nak jejak pukul 2 pagi..Esok plak pagi2 buta ada meeting. Sy mesti tido awal (awal lg ke pukul 2 pg?).


Cuma sy nak bg tau kat sini, this is my new profession. Eh jgn silap faham, sy masih lg bergelar Cik Ceri Beri. Masih lg bergelar tutor. Tapi, from this time onwards im gonna be bz with business-ing, tutoring and modelling. Hahaha..It happen all of sudden..Ala, model kg je..Ok lah kan..Boleh jugak beraksi depan cam. Terasa glamer jap wpun hanya model kg.


Then, my skedul will be packed (pack la sgt!). Yerlah mcm hari ni..Pagi2 pegi keje, terkejar2 buat keje ofis. Kutip quatation dgn caterer sana sini for convocation event. Then tiba2 tgh hari aku kesenggugutan (time2 cam ni dan2 rasa nak kawen. Serius! Sbb org kata bila kawen senggugut ilang. Harap2). Berpeluh rejak + terketar-ketar + sejuk kaki tangan (penangan senggugut) aku drive kete dr opis ke rumah. X tahan punya pasal, tgh hari je aku dah blah dr opis. Balik rumah bertungku then tido. Then ptg teringat aku dah janji ngan brother2 cameraman tuk practical shooting. Dah janji kena tunaikan. Wpun badan masih lemah, ku gagahkan jua. Lg pun, it was fun. Berbaloi gagahkan diri bangun dr tido.


Nanti ku akan uploadkan lg more pics. Xpun layan fb je. Senang. Hehe..Ok, kat mana kita td. Dah melalut ke? Ok, maghrib baru abis practical shooting, then mlm nyer, mcm biasa, running biz la. Terkejar2 aku balik umah, mkn 2, 3 suap buat alas perut then terus p ambik prospek bawak p preview...Fuhhh, sungguh hectic aku hari ni. But i like it. It was more than fun. Alhamdulillah..


Panjang la pulak. Ok dah2. Esok ada meeting...Daaa...





Sunday, May 16, 2010

Berani ke bodoh?




Aku ni x paham perangai aku ni..kadang2 tindakan aku ni diluar jangkaan. Mcm td...Aku pegi kat satu kedai mkn ni, nk jumpa someone.. Then bila sampai ada mamat dua org ni (pekerja kedai mkn)..Dia pandang aku semcm..Mula jejak kedai je aku dah nampak dia melirik lain mcm kat aku.. Yang sorang ni dia mcm bg hint kat kwn dia..dia mcm berckp ngan kwn dia ni guna anak mata je (kalau ditranslatekan mcm....dia tuh! dia tuh!). Aku agak je la..Tp mmg lain mcm... Pas tuh duk sok sek sok sek.. Nak kata bodoh, mmg bodoh pun sbb nak bersok sek sok sek depan aku..Kot yer pun lari la jauh2 sket. Ni tak, sambil berbisik sambil lirik aku.. Nak kata aku cun sgt td, mmg x langsung. Aku siap ngan track bottom, t-shirt bodoh plus selipar jepun lg.. Ke bulu idung aku tersembur keluar? X puas hati ni. Aku pun....


Aku: Dik sini jap... (sambil kuis jari tgn gaya samseng. X sedar diri 2 ppuan)

Salah seorangnya datang kat aku...

Dia: Yer kak, nak mkn apa (Apa punya bangang baru tanya aku nak mkn apa, dr td duk sok sek sok sek).


Aku: Tak..akak x nak mkn..Akak cuma nak tanya..Awat yg duk pandang akak semcm je dr td? Cuba ckp sket apa x kena?


Dia: Ha? apa? Buat muka blur...(Dah la aku tau lakonan korang. X yah buat blur2..aku leh baca la..Yang aku pelik, kwn dia yg lg sorang duk senyum kerang busuk x jauh dr aku, sambil gelak seolah2 berkata padan muka kat kwn dia ni. Mmg padan muka pun..Nasib aku x panggil ko skali)


Aku: X payah la buat blur2..Blur 2 x menjadi (jahat aku kan?). Akak tahu korang duk mengata akak dr td..Dah2..panggil tokey. Mana tokey?


Aku suruh panggil tokey bukan nya aku nak report apa2 (Apa kes hal cenonet nak report2)..Tp mesti dia igt aku nak report..Padahal aku suruh panggil tokey sbb mmg aku kesitu dgn tujuan nak jumpa tokey dia pun..hahaha..Gabra giler dia..Kesian pun ada.. Last2 aku suruh dia blah je..Kesian plak aku kat dia... Hehe


Itu la lain kali jgn tunjukkan sgt perangai x matang depan aku. Kan x pasal2 dah kena sound mentah2 ngan aku. Tp aku ni pun satu hal. Aku pun pelik mcm mana aku blh buat tindakan spontan mcm ni.. Panggil org dgn berlagaknya then terus sound. Di buatnya mamat tuh naik angin, x ke kena penampor aku.


Nasib baik..huhu..





Thursday, May 13, 2010

Kata2 semangat...



Alhamdulillah....sy baru je balik dr bisnes preview. Baru ngat2 ni..Tudung pun kat kepala lg. Semangat nak berblog punya pasal, terus ngadap laptop. This is one of the reason why I love Score A bussines. Because ada preview, ada traning, ada group meeting, ada mcm la..yang mana penting for us to recharge our battery..Right? Yer la, kadang2 kita akan menempuh mcm dugaan dlm berbisnes kan (bisnes apa xde dugaan kan?). So, bila kita rasa mcm down je...sila2 lah bawak diri ke tempat2 seperti dinyatakan. Bawak diri jumpa upline, dowline, sideline, leader2 yg dah success, otomatic akan bersemangat balik. Serius! So mlm ni sy mendapat pelbagai kata nasihat dan dorangan dr leader2... Antaranya:




"Kita akan menempuh pelbagai dugaan dalam berbisnes..dugaan menjadikan kita kuat. Sampai satu tahap kita sudah tepu dgn dugaan..dah x heran dah.."



"Nak jadi jutawan kita akan menempuh berjuta-juta dugaan..Disitu lah terselit manisnya"



"Kita menyebarkan perkara baik..bukan ajak org mengedar dadah..buat apa nak malu"



"Yang penting jgn putus asa..buat ajerrrr"





Walau pun kata2 ni nampak cam biasa je...but to me..sungguh menusuk kalbu...Otomatic aku kembali bersemangat. Yer, mmg aku x leh putus asa. What ever pun, kena teruskan....Permudahkanlah segala urusan ku Ya Allah...Aminn









Monday, May 10, 2010

Why education is crucial in our life..




Do you love your children. Do you want your children excel in their study? Who don't, right? I believe every parents in this world want the best for their children esp in education. Education is a thing which can't be taken from anyone. When we talk about education, there are many aspects of education that can be discuss about. Our life itself is a education or learning process. But today, I do have specific topic of education to write up. It's nothing more than your children's achievement in their study. I mean their study in school. You send them to school hoping that they will success in examination. Does school provide the best education program for your children? No doubt, school provide the best education program for our children. It can be seen by the increasing number of excel students year by year. However, how about the failure one? Is there any reason if your children fail in exam or showing slow progress in study. The best answer is you, as a parents.. Do u provide the best education method or program for your children in order to get the higher grade? As a parents, totally depend on school or teachers to provide everything for your children is just a false way.


So, agak2nya, apa cara terbaik untuk students mencapai keputusan yg terbaik. The best answer is Score A Program. Satu2 nya program untuk anak2 mencapai keputusan cemerlang dalam bentuk e-learning. Yes! The world has change. Education system turut mengalami perubahan. Mau x mau, we have to accept that sekarang adalah zaman ICT. Di mana2 shj sekarang people with internet. Without internet connection, we could left out. Am i right? So, education system juga turut tidak ketinggalan. This is what we call Webucation. The best part is, beside improving chidren's grade, we as a parents also could earn some extra money. Not just extra la, with guidance and our own effort... millionaire pun blh capai..don't laugh ok..It's prove already.. Next time i'll show you.


Btw, Im still single and of course do not have any children yet kan.. So, kenapa I beria sgt running bizz ni? Jawapannya hanya satu.......Saya hanya nampak peluang terbentang luas di depan mata...Pls la open ur mind...


Ok, this entry purposely made to show you what is Score A program about. What im going to let u know here is just a part of it. Kalau i nak taip semua kat sini, fuhh..10 pages pun belum tentu habis. So, sesiapa yg berminat nak tahu lebih lanjut about Score A, just pm me or just hit my number below. So, here it goes the uniqueness of Score A Program which definitely attract ur children.

Ini adalah antara ciri2 unik Score A Program. Pls click to enlarge the image.


Soalan2 di bina dalam bentuk game..Attractive kan...?


Siap ada e-notes..Senang kan..x payah susah2 pikir nak buat nota..Siap blh print out..Kalau lah zaman sy ada benda ni. Pasti aku cemerlang suatu ketika dulu..


Ada topic yg lengkap for each subject. Mengikut sukatan mata pelajaran Kementerian Pelajaran Malaysia


Yg ni the best part. Parents blh pantau dimana2 shj as long as ada internet connection. Pemantauan juga boleh dilakukan melaui SMS..cool kan?


Ni contoh e-progress. Senang nak trace anak2 lemah part mana..Contoh, matematik, bahagian pecahan..


Yg ni pun the best...Countdown timer or auto submit result. To train student with real time examination..


Testimony



Ini hanya lah salah satu dr beribu-ribu pencapaian yang telah Score A cipta. Bear in mind..Syarikat Score A atau Kenshido International Sdn. Bhd. telah 11 tahun beroperasi. So, syarikat kami terbukti melahirkan beribu-ribu pelajar cemerlang setiap tahun..Contohnya Adik Kok Chin Chung ni. Tgk la sendiri dia punya progress result mcm mana..


dan hasilnya dengan melanggan Score A...

Terbukti berkesan!



So..tunggu apa lg..Jika anda pentingkan pencapaian anak2 anda... Jgn lepaskan peluang melanggan portal Score A. Our Tagline... Anak2 score A, kita score RM. Peluang berbisnes di depan mata. Hanya perlu membuka langkah shj..



Do hit me:

Sheriffa

019 - 9864535

scoreawithme@gmail.com.






Sunday, May 9, 2010

Evening party ala kg...




Ari 2..(suka nor guna ayat ni as starting) i buat makan2 kat umah. OK, sebelum tu, I know i should publish this entry 2 weeks ago. Mmg entry dah lapuk. For those yg follow me kat fb, mmg tahu ni entry lapuk. Entah mcm mana, mula2 igt mls nak story pasal mkn2 ni. Tp ari ni hormon rajin dtg tetiba. So layan je.


Bila sebut mkn2, mesti terbayang ramai kan..Oh tidak, i bukan tukang masak terror, jauh skali caterer. Bukan jemput 50 org. Tp divide by 10..jd 5 org hehe. Ini je yg mampu. Jemput kwn2 baik je. Actually, i mmg suka masak2..tp ada strongggggggg reasons why i jd mls nak masak. Faham x ni. Klu x faham xper. Abaikan.. InsyaAllah i akan buat satu entry kenapa "I suka masak tetapi tetiba jd x suka masak". X paham? Abaikan skali lg.


So, kali ni mmg i ada kekuatan yg betul2 jitu tuk memasak for kawan2. Klu x jgn harap. Ala..lg pun masak benda plg senang dalam dunia. Tutup mata pun blh siap. Kalau korang la yg tutup mata..Klu aku yg tutup mata, mau kuali atas kepala. Ok, meh kita layan gambar je...




Owner of the blog mesti la yg 1st skali...see..masak simple2 je. Main course pasta sardin (nak bg tau pun malu je sbnrnya)..Then i bake moist chocolate cake sket. Sbnrnya dah x brp nak moist akibat baker dia humban cake dlm oven then pegi ngadap laptop dan chatting x hengat dunia. Padan muka. Air? Sorry yer kawan2, sbb sy suka minum plain water, korang pun kena ikut my stail ye. Demi kesihatan korang jugak. Serius, I bukan malas!hehe. Then ada sedikit kuih tart yg cekgu bikin. Tq cekgu.



Alkisahnya, time ni cekgu baru je beli D90 (Betul ke ejaan and numbering ni..aku bukan mahir bab ni). So kegembiraan mengambil gambar haruslah ketahap extreme. Lebih2 lg aku yg suka posing gaya model x jd ni. Oh suka sgt posing. So sila jgn meluat tgk my picas ya. Klu meluat sila tekan tanda pangkah ujung atas belah kanan. Sy x bertanggungjawab jika anda muntah darah. Disbbkan terlalu byk pics..so, kita kecik2 kan dan gabung2kan.


Ni picas makan time..see, betapa riangnya kami. Makan berenam pun dah mcm riuh sekampung..



Ni picas selepas perut masing2 terlebih inci dari yg sepatutnya (ceh, mcm sedap sgt aku masak). Tgk pic yg kat tgh2 tu, gambar kambing pun nak snap. D90 punya pasal. Skrg jom kita layan picas yg lebih extreme...



Bermula dgn pic yg over gedik ni. As i mention..I ada penyakit x leh tgk camera. Tetiba nak menggedik. Penat aku tahan nafas ni. Lubang idung pun dah hampir menyerupai exzos kereta.



X tau kenapa i syahdu sgt tgk pic ni. Hasil tgn cekgu rosma. Sure this pic will become memory remain. Dah tua2 esok klu tgk balik pic ni pasti akan mengimbau this sweet moment. Sure!



Aksi kesukaan melampau Cik Mah. Ni klu zaman belajar dulu org cakap buat penat je baca buku. Habis ilang ilmu..



Oh..He's the only guy that day. He was my classmate masa form 5 dulu. Then, now he is my biz partner. Actually, he just came to me at the right time and place. Klu tidak kerana biz, tidak mungkin kami berhubung kembali. Ada org ckp, bila buat biz cam ni baru nak cari kwn kan, baru teringat kwn kan.. ?I disagree with this statement. Bg i, oleh kerana sebab (hancur BM) biz ni la silaturrahim kami kembali terjalin. Eh jap, jgn silap paham. Otak jgn terpusing ke lain. Jgn cuba2 nak gosip kan kami. Kami hanya biz partner. Dan mmg jenis giler2 sejak sekolah lg. Tp dia dah behave sket leni..Berkat mengaji sekolah pondok katanya..Oh i like this pic.



Hasil tgn x menjadi. Senget benget snap pic.



Aku kegersangan!


Aku kesuburan! I like this pic too. Penangan D90. Aku x suka guna..aku just suka posing..




Hero n heroin hindustan..wakakkaka..kadang2 aku kesian kat dia jd mangsa keadaan. Ntah mcm mana blh terjebak ngan geng2 ni. Nasib le..



Pic x leh blah...


This is the owner of D90.Tp pic dia ciput je..hehe



Greeennnn...dlm kebun pisang jiran sebelah rumah. cantik kan view kg aku..hehe



Dlm byk2 pics..pic ni i like the most. Ramai yg puji cantik. Tp kata depa, cantik kerana batang pisang. Aku menerimanya dgn hati yg tabah..




Itu sahaja untuk kali ini. All of us had a blast that day. Can you feel how happy we were? Alhamdulillahhhh...