Saturday, December 18, 2010

New life...

Salam all...ada baik? Skrg aku kat ioi mall puchong waiting for my friend duk bergym kat fitness 1st. Aku? Nanti la..x ready lg. Kasut kemana..sport outfit ke mana.Of course I'm going to register any gym here soon.Mana blh Sheriffa Fahima x bersenam.Lemah longlai den nanti.

Yup..dah 2 hari aku kat KL. Begin a new life here. New fokus. A few aims. Eh x, aku bukan lari dr umah..Aku smbung study la. Yes, I'm going to have my phd here. Takut sehhh..Mana x takut, sambung master dlu pun masih terasa keperitannya, ni nak smbung phd plak.Rambut aku ni rasanya baru nak jd normal aka menyerlah kejelitaan sbg seorg ppuan..Baru nak pnjang (selama ni asyik kontot je) tup2 nak kene mengadap buku balik..Harap2 xde la gugur lg..Biar terus cun mcm ni..(Perasangggg).Tp yer la kan, nak buat cam mana, dah rezeki kesini.Ada peluang smbung study, rembat je la..

Whateverpun aku mohon pd yg maha Esa moga dipermudahkn segala urusanku disini, lulus dgn cemerlang dan juga dlm masa yg sama dpt mencapai target2 lain. Esp bisnes and personal life..Amin..

*Skrg duk usaha cari umah sewa yg cun..x jumpa2...daaaa

Wednesday, December 8, 2010

Current breakfast addiction!!!


Salam everybody..... Salam Maal Hijrah 1432H pada kwn2, saudara2, blogger2 dan semualah senang citer.. So apa azam tahun baru? Renew yg lama ekk?? Hahaha..At least ada azam... Drpd x de langsung kan. As for me, klu nak list out semua my azams kat sini, mmg x cukup page ni. Maklumlah, azam makin bertambah dr tahun ke tahun, yg dpt direalitikan brp kerat je... Ok what??ehhe.. Ok lah, be serius, cukuplah i katakan, i nak kawen and nak kaya beriman this year. Enuff...



Ok, sbnrnya pun this entry bukan nak bercerita pasal azam pun. Leceh la citer2 ni.. What we need is action. Dan tercapai esok2 baru aku citer ekk..So, sbrnya now i nak story about gambar kat atas nun... My current bfast addiction. Aku x tau la korang, but being me, mmg sejak 3 tahun lps, bfast aku xde dah ngan nasi lemak, nasi goreng, mee goreng bagai. All i need is just either oat, cereal, herbalife shake and sewaktu dengannya. Nak kata aku ni health conscious sgt xde la pun, but bila kita dah jadikan sumthing tu as habit, mmg susah nak tinggal lah kan. Klu dulu (sblm 3 thn ni) mmg x leh nafi, teh tarik ngan whatever nasik mmg pelengkap bfast. Sapa2 yg rapat ngan aku tahu la mcm mana gaya hidup aku dulu. Sbb mmg dah diajar dr kecik kan. Dah jd habit. Mmg susah nak change. But one day, somehow and somewhere i decided to change. Maybe because of the weight disorder.hahaha. I started with herbalife shake. Dan mmg diakui, semangat dan kekentalan yg kuat dan jitu diperlukan untuk mengubah habit yg dah sebati dlm diri kita sejak kecik. Wehhh, korang igt aku suka ke nak telan oat2 ni..payau tekak aku derrr.. But to have a new result (be slim), my eating habit also has to be changed. Klu mencekik nasi lemak pagi2 buta mcm mana nak slim. Lu pikir la sendirikk.. Dan skrg setelah 3 tahun, the result is mabelesss.. Bukan shj dpt slim and mencapai berat idaman, but most important, i manage to kekalkan that ideal weight. Bear in mind la my dear reader, to me untuk kurus sesangat la senang, but untuk kekalkan kekurusan itu, memerlukan semangat dan gaya hidup yg cukup disiplin. Pokok pangkalnya, eating habit! Bila dah jd habit, semuanya jd mudah. Cuma nak start tu je yg menguji gelora jiwa sket.



Now, aku xde lah stick dgn herbalife je tiap2 pagi. In fact dah lama x telan herbalife. Pelbagaikan lah ur bfast. As for moi, banana nut crunch ni mmg menjadi kegilaan i sejak dua menjak ni. I tau benda alah ni dah lama kat pasaran. Tp dulu rasa cam biasa je. Tp ntah knp lately mcm x lengkap bfast klu x telan benda ni. Hambik ko, 3 kotak skali aku beli. Murah je, dlm 13 hengget sekotak. Kadang2 bukan pagi je aku telan. Dinner pun leh mencekik benda ni. 3 kotak kejap je abis. Aduihh...


p/s: Untung sbrnya bfast ngan benda2 cam ni. Jimat masa dan tenaga. X payah nak basuh2 kuali pagi2 buta sediakan bfast. Harap2 la laki aku esok jenis mkn cereal jugak pagi2 buta... aminnnn....







Wednesday, November 24, 2010

Sokmo gini (selalu mcm ni)




Antara impian aku hari2 adalah mahu tidur awal..Mahu mendapatkan tidur yang berkualiti at least 8 jam sehari (bak kata pakar).. Yer mmg itu impian aku hari2 (dikategorikan as impian ke?) lantaklah... Tp kan, end up hari2 aku masuk tidur 12 pm ke atas....awat ekk? Sepatutnya aku terjun atas katil plg lewat pun kul 10.30 untuk mendptkan 8 jam mata terpejam. Tp ni x...plg awal pun aku tidur kul 12.30...Dan skrg aku tgh menaip ni dah pukul 2.14 pagi..Still mengadap lappy.. Sungguh x bagus..



Alasan mlm ni.... Aku tgh duk update my bb...and it's still running.... Arghh., lambatnya...nak tidur weh.. (konon).. Awat la tgh2 mlm buta baru nak update device ekk. Itu lah aku, buat keje ikut mood. Basuh baju pun tgk mood...Adeh..








Monday, November 22, 2010

Sebab musabab sebenar kenapa saya menyepi seketika...





Seketika ke??? I know, the word seketika mcm x sesuai digunapakai untuk menggambarkan kenapa sy menyepi dr berblogging selama berbulan2 ni. Maybe seketika sesuai untuk digunapakai if sy stop sebulan je..Plg lama pun 2 bulan.Kan? Ke x? Whatever la...


Ok...terus terang...Selama ni jiwa sy x tenang...Sebut jiwa x tenang, mestilah ada masalah kan.. X perlu ditir la apa masalah yg sy hadapi. Cukup sy ckp masalah kerjaya. Kerjaya yg hampir2 sy kehilangannya...Cukup! Ok la..Siapa xpernah dilanda badai kan. Setiap yg hidup pasti akan berdepan dgn pelbagai dugaan dan rintangan. Bergantung pada kita mcm mana kita handle that situation..


Tp aku xde la sampai cam ni... Aku hidup cam org normal. Jgn korang igt aku bawak diri dlm gua plak. Mentang2 stress. Mengarut!!


Cuma aku xde mood nak berblogging. That why blog ni mcm nak mati je.. Berhabuk..Layak buang dlm tong sampah dah rasanya... Ok, back to my problem sampai aku hilang mood nak berblogging tuh.. Byk pengajaran yg aku dpt dr dugaan kali ni. At 1st diakui mmg stress....cukup2 stress.. Sampaikan air mata ni menitik hampir tiap2 hari... Kepala pun dah weng...Tiap2 hari duk pikir apa la nasib aku lps ni.. Kene buang keje ke??


Sampai lah satu tahap aku dah fade up. Fade up dlm erti kata lain aku mls dah nak layan...Buat bodo je.. Apa nak jd , jd la... Aku terima seadanya... Dan salah satu cara aku nak lupakan masalah, aku aktifkan diri dlm Bisnes Score A. Mmg sgt2 membantu. Yer la kan..dah bz memanjang, x sempat nak pikir masalah.. Whateverpun hati masih ada part2 x tenang 2.. Normal lah kan..



Tp sbnrnya, the moment aku berkata yg aku dah fade up, mls nak layan...sbnrnya aku REDHA... Yer, aku bertawakal apa shj yg bakal terjadi..Aku terima seadanya...Mula2 tuh mmg la stress sbb memikirkan apa yg aku hajat mcm x kesampaian...malah menyimpang dr apa yg diinginkan.. cukup menguji keimanan... Tp be as a muslim, kita harus kembali kepadaNya.. Sesungguhnya DIA maha mengetahui apa yg terbaik buat ku.. DIA lah sebaik2 perancang.. Betullah org kata, kita ni bila ada masalah, bila dah sakit, baru igt Tuhan... Bukan kata kat sapa2 yer...Tuju kat diri aku sendiri... Sesungguhnya aku hambaMu yg lemah Ya Allah..


Time2 cam ni baru igt Dia...Berdoa siang mlm.. Bila dah slalu stay atas tikar sejadah, disitu aku temui ketenangan.. Yup, sungguh tenang bila kita kembali kepadaNya.. Dan disitu jugalah aku temui maksud apa itu REDHA.. Sesungguhnya ujian ini cukup berharga...tiada nilai, tiada tandingan... Apabila aku redha, aku merasakan cukup2 tenang... X tahu mcm mana nak gambarkan. Hanya aku yg merasainya. TQ Allah. Wpun ketika itu masalah yg aku hadapi x ketemui jalan penyelesaian, masih buntu...tp aku sudah boleh menerimanya... Cukup indah kurasakan. Yer lah, aku sudah usaha, sudah berdoa...Hanya berserah yg terbaik dr Nya..



Dan skali lg sesungguhnya Dia lah sebaik2 perancang.. Sungguh cantik rancangan Allah.. Dugaan ini sungguh indah.. Pada saat ni, masalah yg aku hadapi sudah ku kutemui jalan penyelesaian dan dalam masa yg sama my Score A bisnes sedang memuncak-muncak.. Rezeki yg x terduga... Sungguh indah rancangan Allah.. Ku sujud syukur padaMu Ya Allah..Alhamdulillahhh...



Bulan 11 merupakan bulan rahmat bg ku..Almaklum la, byk berita gembira yg aku terima...Rezeki pulak mencurah2..Syukur.. Dan the best is today is my birthday..
22 November 2010..





HAPPY 28th BIRTHDAY TO ME, SHERIFFA FAHIMA BINTI YAHYA



Mengambil kesempatan sempena tarikh keramat ini, aku tanamkan impian untuk kembali active berblogging..(konon..heheh)...Moga tercapai hasrat ini... Dan disini juga aku nak buat wish lists yg lain..Peringatan tuk diri sendiri sblm menjelang 22 November 2011. Aku mesti dapatkan list2 ni sblm tarikh diatas... And the list are:


1. Nak kawen...moga cepat ketemu jodoh... (yg ni subjective sket..if x tercapai, at least aku usaha)
2. Nak beli tanah and design rumah sendiri kat terengganu
3. Beli rumah area KL...Apa motif ni?? Senang aku nak berholiday kat sana kot
4. Nak kumpul designer handbag...apa kes ekk??
5. Kumpul duit pegi umrah
6. Kumpul duit untuk mak ayah pegi haji..(kena bukak account asing ni)
7. Berholiday ke obesi
8. Beli kete baru tanpa jual kete myvi aku tuh.. (Dgn myvi aku tu la aku berpenat lelah kesana ke mari woi.... sentimental value 2)
9. Improve kesihatan (setakat ni alhamdulillah...nak improvekan lg)
10. To be continue if terlintas kat pikiran...hehe...



Aminnnnn











Monday, November 15, 2010

Sbb2 tidak bersiaran:

A)Busy
B)Malas
C)xde story mory
D)Jiwa kacau
E)Hati x tenang
F)Tetiba No internet connection(kene transfer ke ulu batak)
G)Sedang mencipta alasan
H)Semua di atas..


Sila pilih jawapan yg anda nak...blh pilih lebih dr satu..Klu tanya owner rasanya jawapan A - D adalah jawapan plg tepat. Sekian..Slmt hari raya haji kwn2..Slmt berkorban..demi ibu ayah, demi cita2, demi kwn2, demi agama, demi diri sendiri..demi....

Tuesday, September 21, 2010

ALLAH MAHA BESAR!!


BILA KAU LETIH DAN HILANG SEMANGAT, ALLAH TAHU BETAPA KAU TELAH MENCUBA SEDAYA UPAYA


BILA TANGISMU BERPANJANGAN & HATIMU KEDUKAAN, ALLAH TELAH MENGIRA TITISAN AIR MATAMU...


BILA KAU RASA KETINGGALAN & MASA MENINGGALKANMU, ALLAH SETIA DI SISIMU..


BILA KAU TELAH MENCUBA SEGALANYA TP X TAHU TUJUANNYA, ALLAH ADA JALAN PENYELESAIANNYA..


BILA ADA YANG X BERERTI BUATMU, KELIRU & KECEWA, ALLAH ADALAH JAWAPANNYA...
(^ ^,)









Thursday, September 9, 2010

Salam Lebaran...





Assalamualaikummm....rasanya mcm x layak je CCB nak wish happy eid kat sini. Yer la, dah berbulan2 x update blog, tetiba je nak wish selamat hari raya kat sini. Mcm hampeh je. Entah la, nak kata busy bebenor...melampauuuu..tipu ah.. Aku bukannya Ahli Parlimen cawangan Kg Dusun yg duk sibuk agih bantuan derma hari raya ke sana ke sinun.. Aku hanya seorang Tutor disalah sebuah Uni kat pantai timur ni yg sarat dgn masalah x setel2..Ok, maybe disbbkan itu lah, disbbkan emosi x stabil, aku just hadap je blog2 org lain dan abaikan blog sendiri. Maybe. Or mungkin kata2 plg tepat...aku...MALAS.



Ok lah, tp mlm ni...mlm raya ni, di sebabkan meriam buluh berdentam dentum kiri kanan depan belakang atas bawah...mercun dan bunga api merelip2 kat angkasa..langit cerah dek kerana panahan cahaya bunga api, pelita terang benderang menerangai sepanjang jalan kg aku ni...
Semua ni seakan trigger aku untuk menulis lg kat blog ni. Edisi khas untuk raya...Just nak wish je.


Di saat aku menulis ni, takbir raya berkumandang sekeliling kg.. Terasa sungguh syahdu skali. Dan aku teramat-amat bersyukur kerana masih berpeluang menyambut syawal kali ini. Alhamdulillah Ya Allah..Moga di panjangkan usia untuk aku meraikan syawal akan dtg..Amin..


Ok...i got to go.. Nak betul2 menghayati takbir raya.. Di kesempatan ini, aku dgn rasa rendah diri lg hina memohon sejuta kemaafan di atas salah dan silap aku selama ni. Samada secara sedar dan tidak sedar, yg mengenali diri ini atau pun tidak..alam maya atau pun live. Maaf zahir batin. Halalkan makan minum aku selama ni. Dan yg plg utama...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MOGA AIDILFITRI KALI INI AMAT BERMAKNA BUAT KALIAN..



Aku tinggalkan korang semua dgn sekeping gambar bongek aku di mlm terakhir terawih semlm.. Terasa begitu sedih tinggalkan ramadhan but same time happy nak sambut syawal... SELAMAT HARI RAYA AGAIN...






Happy ramadhan 2010...







Monday, August 9, 2010

Dont play play aeeee...


Sy skrg sedang berada di lab with 70 students in front of me. Mereka semua tgh bz untuk mendapatkan result cantik lab caramelization while me?? Oh..excuse ur CCB yer... as long as sy x mengabaikan anda semua... While updating im observing babeyh...






Saturday, July 31, 2010

Bukti!



Ermmm...rasanya blog ni sedikit lembab skrg ni.. Ada ke yg yg tertanya2 kenapa sy x update blog. Atau sy jarang2 update blog. Ada ke??? Sbnrnya susah nak explain knp blog ni mcm berhabuk. Sy bz ke?? Ok, skrg x payah explain..Klu sy explain takut korang x percaya. So,biar sy tunjuk bukti je...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

OK!OK! Mengucap! Mengucap tuan2 dan puan2 sekalian. Tarik nafas...hembussss...tarik...hembuss... Klu yg ada asma tuh sila tutup blog ni, sy x bertanggungjawab klu riwayat anda tamat bila tgk keadaan kereta sy ni.. Sbrnya, aku sendiri pun nak pengsan bila tgk keadaan kereta aku ni!


Sy tahu apa yg bermain difikiran you all. Mesti pikir aku ni pemalas nak mati kan? Sampai kerete pun dah mcm lori sampah. Ermm...betul kot aku pemalas. Klu x mls, xkan jd sampai mcm 2 skali. Tp itu bukan sampah yer... Mari kita list out apa benda yg duk bersepah kat seat blkg kete aku ni...

1. Baju ikrar pelajar (yg tergantung tuh)
2. Kipas (dah terputus dua..korang perasan x? Satu kepala, satu ekor..ish ish ish)
3. Banting score A
4. Banting holder
5. Flyers
6. File certificate
7. Payung
8. Diari
9. Markah students (kat tempat letak kaki..kesiannn)
10. Plug extension


Itu je kot.. Ala...baru 10 items...x cukup bersepah lg..bukannya ada anak dinosur pun..


Ok, itu bukan main point di sini, The point is..... X CUKUP LG KE BUKTI YG MENUNJUKKAN AKU BUSY??? Yer, mmg aku bz lately..sampaikan nak kemas kete pun x sempat..apatah lg nak update blog.




Bila dah tgk kete aku tuh, ada ke yg matikan niat nak pinang aku???Muahahhah...Jgn bimbang..tgk pic di bawah ni...


Tadaaa...sudah kembali normal. Barulah aku blh bernafas. Untuk itu, sy masih reasonable utk dipilih sbg adik ipar, kakak ipar apatah lg menantu....ahaksss...perasannnn..


Friday, July 23, 2010

Anyway, anyhow.. it's ups and downs...just face it..








Being happy doesn't mean everything's perfect..It means that you decided to look beyond the imperfections..




Ships in harbor are safe, but that's not what ships are built for..




For everything you have missed, you have gained something else. And for everything you gained, you lose something else. It is about your outlook towards life. You can either regret or rejoice.




Sometimes your joy is the source of your smile...but sometimes your smile can be the source of your joy..



Attack every problems with enthusiasm..as if your survival depended upon it..




Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sekadar kesanggupannya..



Success is not final, failure is not fatal..It is the courage to continue that counts




Barangsiapa yang Allah mahukan kebaikan untuknya, nescaya dia akan mengujinya dengan kesusahan...







"Rilekkkk arrrr....Baru 4 helai tisu...bukan sekotak pun...just be strong..."








Tuesday, July 6, 2010

Dengan ini saya berjanji......




Student baru aka freshies dah register... Nerd je muka sorang2 aku tgk. Aku lalu sebelah je konpem senyum sampai telinga tanda mesra..Bg salam penuh santun...nak lalu depan tunduk kan badan tanda sopan.. Pendek kata UMT sekarang sungguh bermoral..hehe



But, wondering, how long this kesantunan and kesopanan and ketatasusilaan will last?? X baik aku buruk sangka kan??? Student penuh moral patutnya aku bersyukur dan berdoa moga kemoralan anda berpanjangan...Yer2...moga anda terus santun... Tp biasanya masuk sem 3, santun campak ke laut...hampeh..


Dan bermula mggu ni, masa untuk aku mengadap facebook akan berkurangan, ngadap sale online makin ciput, ngadap blog2 makin suntuk, ber ym makin less... Need more energy. huhu..
Bz sgt ke?? Boleh la...harap2 blog ni terus berupdate...will see..


Oh...hari ni... aku rasa bangga.. Why...Sbb ada majlis ikrar pelajar. Tp aku bukan bangga sbb student berikrar depan aku..Yg tuh depa punya urusan la. Tp aku bangga sbb dpt pakai jubah konvo..bangga siot everytime dpt sarung jubah ni...


Me and Mc Ros. Dia baru je balik from Norway... Terkejut cuaca Mesia cukup panas katanya...nyampahh..hehe


Topi bulat means DR yer tuan2 dan puan2.


Kami bakal pensyarah???


The only me



Beratur nak masuk dewan.. With along diyana


Aku happy dia balikkkk...



Sekiannn.... All the best my dear students.. Hangpa kena igt apa yg hangpa ikrarkan yer...



Cik Ceri Beri


Saturday, July 3, 2010

Bola atau pemain?





Saya kurang pasti... Sy minat bola atau minat pemain bola. Hehe.. Yg pasti semua pemain sekaligus team pujaan hati saya telah out. Sedih2. Skrg pemain mana atau team mana sy nak minat?? Sila bg cadangan...



Bermula dgn yg ini....


Diikuti yg ini...



Dan semlm yg ni....


Nampak sgt aku giler pemain...xper lah..at least sy x ketinggalan dlm acara gilang gemilang 4 thn sekali ni.. Dan sememangnya aku hanya layan football 4 thn skali shj. Hanya WC.. Habis WC hampeh aku x tau apa2. Ronaldo duk kelab mana pun aku x tahu. Sungguh!



* Rasanya nak beralih ke argentina. Tp skrg german mendahului. Sigh**




Thursday, July 1, 2010

Wahhhh...Terengganu sekarang sudah pandai jemmm...





Apa? Igt Terengganu ni x jem ke...Jem tau... Wpun Terengganu ni kurang maju (nak sebut mundur hina sgt bunyinya), tp jalan tetap jem.. Terengganu kan bertaraf bandaraya. Bandaraya mestilah jem di mana kepadatan penduduknya melebihi 1 juta org..(ekk???. Betul x fakta ni). Rasa cam betul. Abaikan. Yg penting, Terengganu jugak x ketinggalan dlm bab jem-mengejem. Wpun ke'jem'man nyer x setanding KL, tp makan 3, 4 kali traffic lite jugak lah..Jem lah tu kan.


Dan, bila jem, apa CCB bikin dlm kete?? Sendiri mau tahu lah.. Being CCB yg xleh pegang camera. Mcm blogger2 lain gak kan...Alahh..bukan aku je la cam ni... Cuma aku ni terlebih yg amat perasan kot...Dan ini lah hasilnya.








Dah muntah ke?? Byk lg ni wehhh...heheh.. Klu rasa loya2, sila stop kat sini. CCB nak sambung ni. Then tetiba CCB rasa mcm muka pucat jer bila tgk gambar sendiri. Capai lip gloss sket. Touch up lebih kurang...dan ini lah hasilnya...


Berseri sket kan...dgn muncung ala2 anita sarawak ni. Dah lama aku nk buat gaya lip seksi..Tp seksa jdnya..huhu..Tp CCB terus bercamwhoringgg...






Aku rasa aku x cantik la bergambar senyum nampak gigi. Sbb gigi aku bersepah. Tgk gambar ni, nak x nak je aku bukak mulut. Sbnrnya kan, dah 5 tahun rasanya aku pasang niat nak berbraces. Nak bg cantik sket gigi ni. Tp aku pikir2, bila aku kawen, xkan la aku nak naik pelamin berbraces bagai kan. Sbb pakai braces makan tahun kan? Mekap dah cantik, tp bila senyum nampak dawai.. Eeeeee...X kan lah kan. Tp masalahnya, sampai sudah aku x kawen2.. Klu la aku berbraces 5 tahun sudah, dah cantik dah gigi aku skrg... *Hampa.


Dalam byk2 pic, pic ni plg aku suka..Mmg la suka, sbb gelap..x nampak cela2 parut jerawat kat muka aku ni...heheh


Okeh, dah! dah!..Lampu sudah hijau...jalannnn...Tp sempat lg aku snap untuk last one dlm kete...


Alkisah benarnya, CCB ni on da way nak g check table setting tuk VVIP. One of the caterer ni dlm senarai UMT untuk jamuan mkn VVIP convocation day. So, today tugas i nak g check table setting dan makanan caterer ni. If memenuhi syarat, so jalannn...anda lulus..


Apa motif aku duk dlm gambar ni? So far, presentation memenuhi syarat...menarikk..cuma



Spoon cenonet ni x lulus untuk VVIP yer En. Caterer. Xper...Untuk convocation day caterer ni dah promise provide spoon lain. Gud2..



Welllllll..sekian...



** Sbnrnya sy nak bg tau ini adalah image terbaru sy. Gaya tudung terbaru. Ikut gaya upline..hehe.. X tau la lama mana image ni bertahan.. Will see.. Satu lg, ada sesiapa perasan sy silap eja jem? Hehe..





Jariku berbunga riang



Igt x dulu sy pernah kata sy berkehendakkan accessories? Saya kegersangan accesories? Ok lah, perkataan plg tepat sy guna dulu sy desperate accessories. Igt x! Igt x! Igt x! X igt sudah.. Xpenting pun.. Klu rasa penting sila belek older post :)



Yang penting skrg sy dah dpt apa yg sy desperatekan. Terasa diri ini begitu berharga. Serius, sejak pakai accessories ni terasa confident level saya memuncak2...Melampau betul perumpaan. Tp betul la...lebih kurang la..Atau lebih tepat terasa gembira. Hatiku riang gembira. Ala, mcm kita beli baju baru la. Mesti excited nak pakai kan.. Same goes with cincin kembang berbunga ni... Wpun just cincin vincci, tp sungguh bermakna buatku sbb syok sorang2 terasa jari jemariku berbunga riang dan cute.. Skrg sy suka tgk jari-jemari ku sorang2..Perasan sungguh. Fedulikk!!



Ada ke yg tertanya kenapa sy excited sgt dgn accessories?? Sbb sy baru aje berjinak2 dengannya. Sungguh. X tipu.. Sy ni nampak jer feminine. Tp ganas sbrnrya.. Xpercaya sudah. Next time sy reveal. Tp skrg keganasan sy semakin menipis. Sy semakin menghampiri perempuan sejati. So skrg nak berjinak2 dgn accessories. Perubahan yg patut dibanggakan. Kan?








x comel ekk?? Pedulikkk..heheh




Monday, June 28, 2010

Weng!!!!




Adakah anda tahu the meaning of weng?? Sy kurang pasti, perkataan weng ini adalah perkataan Terengganu atau perkataan rojak muda mudi skrg. Mungkin disbbkan sy tidak lg muda, maka sy kurang pasti. Cuma, apa yg sy pasti skrg, kepala hotak sy tgh weng!!!! (mungkin skrg anda paham maksud weng kan? Terima kasih).


Saya baru je balik dr KL semalam menguruskan hal2 tertentu. Yang tertentu itu tentulah bisnes sy. Dek penangan duk KL 3 mlm 2 hari, kepala hotak sy weng. Kenapa? Sbb sepanjang 3 mlm berada di KL, sy hanya sempat tido dlm 3/4 jam shj....Kronik x? Bukan kerana bz bisnes yg membuatkan sy x sempat tido. Buat bisnes x menggangu langsung jadual sy. Malah, sbnrnya bisnes hanyalah 2 ,3 jam shj.. Tp yg membuatkan sy weng sbb sembang x igt dunia...muahahhahaha..


x percaya?? sungguh.. sy sampai KL mlm Khamis.. stay umah my friend sue, aka my upline. Dr dalam kereta sampai la umah dia x habis2 borak. Sedar2 dah pukul 7 pagi. Sungguh aku xtipu. Sembang punya pasal x sedar masa berlalu. Syok sgt. Yg pasti bincang pasal bisnes x sampai stgh jam pun...Yg selebihnya ntah apa yg kitaorg borak. Pasal life, personal, lelaki, duit, bla bla bla...biasa la kan...bila dah lama x jumpa..Huhu...yg pasti syok sampai weng....Begitu juga mlm ke dua dan ke tiga..Mlm ke dua tuh sempat la jugak tdo 3 ,4 jam... Sbb esoknya nak bawak my prospek ke bisnes course. Terpaksa la aku tdo.. Lg pun nak shopping...hehe


Semlm otak ku dah weng tahap maksima. On da way nak balik Terengganu nak naik flight kepala saya dah x betul. Nasib sempat check in. Klu x mau aku x balik lg.. Duduk je dlm plane, terus aku ngan dunia aku...x sedar apa2...Bila sedar je, aku dah kat Tganu. Mengantuk tahap maksima. Sampai je umah, terus qada tdo... Qadaran yg sungguh melampau.


Hari ni sy dah masuk keje. Tp tahap ke'weng'an sy masih belum hilang. Masih rasa semcm. Saya rasa mcm nak pegi cari mana2 spa dan manjakan diri dgn berurut, terutamanya kepala sy ni. Serius, aku harus pegi sekrg...Tata...



** Yang pasti sy syok g KL...wpun weng. Rasa x nak balik pun ada..





Sunday, June 20, 2010

Puas hati aku!!!





YESSS...Baru puas hati aku!!!! Dah lama aku pendam..Aku tumbuk org semlm...Padan muka!! Nak sgt! Rasakan!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Eh..Ada yg percaya ke?? Muakahkahkahakhakhakhkah..Jgn la ada yg percaya weiiii.....X kan la aku tumbuk org.. Aku waras lg weh... Giler apa aku nak tumbuk org..Aku ni dah la ppuan.. Ayu plak tuh...**Uwekkkkkkk (color hijau lg)

Hati aku puas sbbbbb....................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaa!!!! sbb aku blh sedut benda ni puas2...
Frappuchino black mocca with java chipss with creamm top.. Giler puas hati..

Weyyyy...mesti lah puas hati.. Dah berbulan2 aku mengidam benda ni tau. Kat KT mana ada benda ni. Nak telan ni aku terpaksa drive beratus kilometer ke kuantan (Kuantan - KT brp km ekk?).

dan jugak puas hati sbb ni...
Dpt tgk wayang...MUahahhahhaha...giler jakun.. Dapat tgk wayang pun nak blog. Well..mmg aku seorang yg jakun.. Movie yg telah di watchedkan ialah The Killers.. Not bad la. Boleh la buat ilang tension. Citer ringan2 omputih.


*** Giler anggun aku masuk wayang pakai baju kebangsaan...hahaha..Ada reason dia..


Sambil menkedarah popcorn and Popia crispy ni.. Klu dulu g alamanda or sunway mmg aku slalu hentam popia ni.. sedappp

Kesian budak cina yg jaga wayang. Dia tuh x bg kitaorg bawak masuk popia ni. Tp aku n cekgu buat bodoh je..Budak tuh siap pesan jgn kotorkan kerusi wayang...wakakkakaka..








Ok lah...semlm aku ke kuantan.. Kisah sbnrnya aku attend wedding my colleague kat Paka. Alang2 g paka tu yg terus pecut ke Kuantan tuh.. Yer la kan..dah lama mengidam starbuck, wayang and jalan2 shopping (wpun x shopping mana coz masa semput). Ohh...sebut wedding kawan, jom kita layan gambor jap..


Eh, bukan yg ni yg kawen. Minah ni x tau bila kawen. Sapa nak kawen ngan aku weyy....waaaaaaaaaaaaaa!!!


Ini lah dia pengantinnya. Selamat pengantin baru Ana.. Moga kekal dan berbahagia hingga ke akhir hayat..Orennnnn giteww..



Aku tetamu ke 3 kot yang sampai..Punya la semangat nak merendet ke Kuantan..




With Kak sue and Kak Fad. Pegawai Sains JSM yg teror2 belaka.





Dannn disbbkan oleh reason itu la, maka aku seharian berbaju kurung masuk East Coast Mall Kuantan. Malas dah nak tukar2 baju bagai seme kan. Kena jimat masa beb. Byk benda nak terjah ni...Chewahhh...



Bukan senang nak berjalan seharian sarung baju kurung. Ku terasa cukup ayu ketika itu....Bahahhahah!



Sudahnya, Pukul 12 mlm baru sampai umah... Fuhhh...Suka2!








Monday, June 14, 2010

Gedik 3 gadis sunti + 1 anak dara t** di dapur..





Lg cerita keriuhan rumah tangga gue sempena cuti sekolah. Harap hangpa x bosan norr. Kali ni pasal acara masak2 duk dapur. Minah2 ni klu tetiba dtg mood diorang nak memasak dan2 tuh jugak nak kena buat. Nak kena g beli bahan2 semua. Layan je la. Well aku pun mcm tu jugak.. Bila mood memasak dtg, kena layan...bukan senang nak duk dapur tau..


Ntah apa la kazen2 ngan adik aku ni masak. Aku pun x paham. Kata depa makanan korea. Iyo la tuh. Diorang ni klu masak yg pelik2 rajin bebenor. Cuba suruh masak ikan singgang..Hampeh aku rasa (aku pun sama le..hehe)..


Masak satu resepi je tp dapur dah tunggang terbalik. Gaya mcm nak jemput satu kampung. Haru aku tgk. Mcm2 aksi minah2 ni.. Kazen2 aku mmg sengal...hahaha


Ketua chef.. Apa motif dia buat gaya mcm ni..Aku x paham..



Org kanan 1: Penguli tepung....berteraburrrr



Org kanan 2: Penggorengggg



Bersungguh2 diorang ni main ngan tepung..



I told u...kazen aku yg sulong ni mmg sengal..




Yang sorang ni, tetiba opah (nenek) dia suh buat air. Menggelabah jap xreti buat air teh.. Tgk la gayanyer...sambil kacau air, sambil bersms...anak dara zaman skrg...ceh..hehe




Yg sorang ni x habis2 dgn kesengalannyer.. Woi..nak masak ke nak "goccoh"??





Aku xreti nak sebut kuih diorang masak ni...Yg ni belum digoreng...






Ek elehhhhh......gaya je lebih..mcm lempeng je aku tgk.. But bila rasa, not bad tau.. Ada filling cinnamon + kacang.. Sedap jugak..Credit to minah2 ni..





Kegedikan terserlah!



BTW....REFER KAT TAJUK ENTRY NI MCM ADA YG X KENA NGAN CONTENT KAN?? MANA ANAK DARA T** NYER?? YG MENGGEDIK KAT ATAS 3 ORG JE..
WELLLLL AKU LAH TUH. PENGAKUAN YG SUNGGUH IKHLAS. XPERLU ORG CKP OR KUTUK...AWAL2 AKU DAH TAHU...WAWAWAWAWA..SO, APA AKU BUAT KAT DAPUR SEPANJANG 3 DARA TUH MENGGEDIKS? BESIDES TUKANG AMBIK GAMBAR, I BAKE THIS...



Chocolate cake in 5 minutes. X caya? Betul la.. Its a mug chocolate cake..and it only took 5 minutes to prepare. Guna microwave je. Actullay terbaca this resepi dekat blog pink stilletos. Then i try browsing kat utube. Belambak upernya.. Pilih aje nak buat yg mana..








Taste?? Not bad la. Sesuai tuk yg mengidam tiba2 tgh2 mlm buta x tau mana nak cari kek. Cuma i kena adjust sket untuk bikin lebih moist. Next time bebeyh...Tgk kazen aku yg comel tuh setia je menunggu kakak2 dia memasak. Dgn muka bosan sambil main IPad. Best tul IPad ni..Klu ku dpt satu mau ku sumbat je dlm handbag buat mcm laptop..Dah la penuh ngan game. Dapat mengisi masa lapang. Ringan yg amat plak 2. Aku mmg ketinggalan bab2 gadget ni..Nak2 duk trganu ni.




Bosan nunggu kat dapur, pegi join abg dia tgk tv.. Si abg x habis2 ngan senapang.. X leh berenggang. Kronik sungguh..