Monday, May 2, 2011

Kerja makan...





Assalamualaikumm...


Hai all...skrg berada di Shah Alam di rumah makcik saudara tercinta. Aku hanya ada seorang je makcik saudara yg boleh diharap disaat susah dan senang dan disaat jatuh dan bangun (mak aku 2 orang adik beradik je..ramai kan??). So minggu ni mmg niat nak perabis beras aunty aku ni. Aku ni mmg anak saudara yg suka mengambil kesempatan atas kebaikan mak saudara. Muahaha..



Then ptg td, lps melantak nasi beriani (xleh lama2 duk umah makcik aku ni, asyik makan makan makan makan)..dan sambil lepak layan sepupu2, aunty aku ni ckp:

Aunty: Dik (panggilan aku le ni, manja kan???), if nak mkn ais krim, pegi la ambik kat peti atas (peti ais tingkat atas)

Aku: Ok Ti (aunty)



Then, pikir2 aku ni dah le susah nak beli ais krim sendiri. Boleh dikatakan aku ni klu dgn ais krim setahun skali pun belum tentu aku pegi beli sendiri. Bukan feberet kot.  Tekak aku ni tekak kampung, x brp minat sgt. Tp ari ni dah dpt free, terus jd feberet. Laju je kaki pegi buka fridge...T_T


bukak je freezer...



Mak aihhh...ni stock 4 bulan ke apa? Gile kentang sepupu2 aku ni melantak ais krim...Ni klu aku cilok separuh ni konpem xperasan. Siap leh jual balik ni..hehehe