Wednesday, April 23, 2014

Slim dengan Omega Guard dan Herblax shaklee






Assalamualaikum...

Kat sini aku nak story sini mcm mana aku agak struggle sikit nak slim a wayy before nak kawen dulu..Maksud aku dalam 2 bulan sebelum kawen. Maklumlah nak pakai baju pengantin...Dan aku target, aku tak nak pakai korset/girdle atau sewaktu dengannya masa wedding day..

Memanglah aku bukan target nak turunkan 20 kilo...10 kilo pun tak...dan aku pun tak tahu nak turunkan berapa kilo... Yang aku tahu aku tak selesa dengan badan aku waktu tu. Sesiapa yg jenis prihatin dengan badan sendiri pasti paham maksud aku ni. Mau tak selesa, time tu tgh galak berdating dgn Mr. Zheng, makannnn je kejenya..Dia tu pulak mmg jenis species hantu raya, segala mak nenek dia telan.Dengan aku2 pun turut melantak. Memang badan naik. Boleh rasa wpun tak timbang.

Mungkin korang akan ckp aku dah kurus..Korang tgk kut fb memang lah..kene pulak angle positive, slim je memanjang, tp sapa2 yg tgk aku real live tahu lah yg aku nampak makin berisi. Nak2 housemate aku waktu tu. asyik kene perli je dgn ... Hehe

So, aku perlu bertindak.. Memang aku agak 'pakar' dlm penurunan berat badan. Maksud pakar tu sblm2 ni aku just perlu bersenam and amalkan good eating habit je. For sure can. Cuma ambik masa je.. Kadang2 sebulan aku turun sekilo dua seperti saranan pakar2 diet yg profesional. Dan aku x kisah jenis turun sekilo dua je dlm sebulan, malah aku enjoy turun berat badan style gitu.

Tapiiii...time tu..maksud aku 2 bulan sebelum wedding day boleh dikategorikan waktu kritikal. Sangat kritikal! Kiranya special case la. Aku perlu cepat (wedding day ko). Aku perlu lakukan sesuatu so that impian x nak pakai korset tercapai. Waktu tu mmg aku x boleh nak amalkan good eating habit sgt memandangkan asyik keluar makan je dgn Mr. Zheng (org tgh angau kan). Even bersenam pun tapi sbb makan tak jaga tak jadi jugak. Hanya boleh maintain (or worst naik berat). Nak turun berat dgn keadaan waktu tu agak mustahil (i know well my own body). So, aku perlukan sesuatu to burn out the calorie. I mean i need something to immediately burn apa yg aku makan..speed up the process...tak mo simpan2 dlm badan. Tak mo jd lemak tepu..makan-burn-buang terus-habis citer. Lemak tepu kita buang dgn cara bersenam.

So apa yg aku buattt.....Yess, aku ambik omega guard and herblax shaklee (sometimes lecithin). Yesss, mmg ini yg aku ambik. Maybe ada yg tanya kenapa x ambik product yg boleh turunkan berat 40 kg dlm seminggu tu?? Sorry sket arrr...Thats not me! Produk2 yg bukan under lab testing ni sebelah mata pun aku x pandang. I am food technologist hokeyy (okey berlagak..hahha). Aku bukan dambakan product yg boleh slim cepat.. Tp slim in a correct way. Wpun aku kesuntukan masa waktu tu, tp tu bukan alasan aku rembat je mana2 product punggung lentik kat pasaran. Aku hanya perlukan produk yg burn terus lemak yg aku makan dan buang. (sbb aku x boleh nak amalkan good diet time tu). Yang selebihnya aku boleh bersenam.. Harap uols boleh paham apa yg iolss terangkan ni yer...

So, mmg omega guard dgn herblax ni x sia2 aku laburkan duit. (bukan mehelll punnn)..Senaman?? Memang senaman aku tak tinggal. Mcm aku mention byk kali sblm ni. Aku ni, ambik produk ke tak ambik ke, bersenam mmg aku tetap bersenam. Mmg agak aggresive lah aku bersenam time tu. Treadmill, squash, aerobic, stepboard, belly dancing bla bla bla...semua benda aku tibai...asalkan lemak tepu aku cair. Bahgian lemak yg baru masuk kita serahkan kat omega dgn herblax. 2 bulan sebelum kawen mmg aku pulun habis2..Formulanya hanya omega guard+herblax+exercise. Diet?? Ni kali ke 40 aku ckp, mmg aku xleh diet sbb aku berdamping dgn hantu raya...hahah.. Sapa2 yg folo fb aku right before kawen ari tu tau lah mcm mana aku melantak. Mmg NO DIET. Kelaut! Klu aku diet time tu maybe 10 kilo lg aku boleh turun berat. So, korang jgn folo aku bab diet kelaut tu...

Result??? Wallahhh, mmg menakjubkan.. Tp pls jgn tanya aku berapa berat aku turun.. Mmg aku x tau..sbb aku x timbang (aku penakut naik atas penimbang) Yang aku tau....yesss, I dont need to wear korset on my wedding day.. Malahhh, my wedding dress terpaksa tailor bukak jahitan...kecikkan!!! kecikkan bykkkk plak tu..boleh berdiri, berjalan, duduk dgn yakin on my wedding day...Dan aku tersenyum bangga sbb usaha aku berjaya...kihkih...so, thats my story...kpd yg duk tanya2 aku mcm mana nak slim...it works on me..maybe works on u too...yg penting usaha!


So, kepada uolss yang nak order shaklee product dgn moi, boleh pm moi atau whatspp je terus. Senang!. No No fon moi : 0183581121.

Monday, April 14, 2014

Kuew teow goreng


Assalamualaikum...

Just nak bg tahu hari ni  masak kuew teow goreng for breakfast. Jarang masak bfast cenggini. Biasanya aku telan oat, cereal or cinch shaklee je.. Tp today disbb ujung minggu, so masak lah kita untuk encik suami aka Mr. Zheng..

Green tea jgn lupa minum tau. At least dpt buang balik lemak2 yg selamat dah di telan. Tak de lah nak berkumpul je dalam badan tu..

So, sapa2 berminat nak order yunnan tea (green/red) dr moi.. Boleh whatspp moi naa.. 0183581121.. Terima kasih..

Thursday, April 10, 2014

Blog update???


Assalamualaikum...

Betul ke tindakan aku update blog ni? Aku tak yakin aku boleh istiqhomah lagi. Selalunya janji memang tinggal janji. Tapi entah angin apa menyerang, rasa nak update blog. Tapi mungkin jugak sbb aku tiba2 ada spirit nak promote puerh tea aku. Kann????? Hahhaa.. Pecoh borr..


Sebenarnya perasaan nak update blog tu mmg ada. Tapi tak ada pemangkin. Mmg bab hapdet-menghapdet ni nak kene ada something yg boleh trigger kita bertindak. Dalam kes aku ni bila dah nampak yunnan tea yg aku jual tu ada demand je, mula lah gatal tangan nak update kan. Konon nok promote yunnan tea aku tu tru blog ni.. Tp bukan promote yunnan tea ajer lah, niat nak update life tu ada jugak tertanam. Mcm aku ckp, yunnan tea ni as pemangkin. Elok lah tu dari tak ada langsung kan. Kan?? Tapi aku tak tahu la sampai bila boleh buat secara nekad ni. Biasanya separuh jalan je. Ermm.. Susah!


              
Btw, sebut pasal life, kadang2 aku masih mcm tak percaya je aku kawen dgn apek ni? Seriously! Tak percaya aku dah jadi isteri orang. Walaupun dah hampir 3 bulan aku jadi isteri orang, tapi perasaan tak percaya tu masih datang kadang2. Maybe lama sgt aku membujang. Sempat pegang title andartu kejap. Alih2 jodoh datang tiba2. Dengan orang yg tak disangka2 plak tu. Berlainan bangsa plak tu. Dah la berlainan bangsa, negara pun lain. Inilah yang dinamakan jodoh. Bila Allah dah tetapkan, duduk kutub utara pun blh bertemu. Semuanya atas kuasa Allah..

Tapi memang weh.. Seriously dulu mcm pernah la terlintas aku ni tak kan kawen. Sebab terasa jodoh aku berat sangat. Tapi bila datang je perasaan tu cepat2 aku tepis. Jgn dilayan perasaan negetif. Tapi mmg ada. Igtkan title cikceriberi tu aku akan pegang sampai bila2. Huhu. Dan aku dah bersedia tuk redha. Rupanya planning Allah maha dasyat. Sungguh aku terkejut dgn perancangan Allah. Indah!! One day aku rasa nak story je perjalanan aku bertemu jodoh. Moga boleh dijadikan panduan buat bujang2 di luar sana. InsyaaAllah.

Rasanya url blog ni dah patut kene tukar kot. Aku skrg bukan cik lagi. Aku sekarang sudah Mrs. Zheng!!! Hahaha

Alhamdulillah

About tea, sesiapa berminat dgn original yunnan tea (atau lebih dikenali puerh tea di yunnan), samada green tea atau red tea, boleh contact/whatspp moi at 0183581121. Atau kalau nak jenguk2 dulu boleh add instagram moi (ccb11) atau terus ke fb page moi :


Sebarang pertanyaan boleh lah tanya kat sana yer.. Terima kasih
^____^







Menulis


Nak kembali menulis boleh??? Susahnya nak istiqhomah dgn berblogging.. Huhu