Monday, July 20, 2009

Hajat x sampai + bosan jalan2..

Ari ni cuti. So disebabkan cuti, konon nak ambik kesempatan lah nak settle kan apa yg x settle.. Nak g upah baju yg dah berkurun aku beli tp disbbkan masa tidak mengizinkan maka kain2 tersebut masih terperuk dlm plastik Salem Aziz..Dengan semangatnyer aku bangun pagi hari..mulakan hari dengan senaman dulu..g aerobic jap tuk bg cergas..Then balik mandi2 terus bersiap nak g town nak g upah baju..Aku main redah je g (dlm hati terdetik gak..skali kedai tutup..cuti kan) Dah call nyonya tailor 2 tp pakcik mana ntah yg angkat..wlong number maa..Then tawakal je lah...pegi je. Pegi ngan kawan setia aku, Rosma..peneman dikala sunyi..haha..

Sampai je kedai..seperti yg terdetik...TUTUP..Waaaaa....bila la kain2 aku ni nak jd baju.... Adeh la...Bila lah plak nak curik masa ni...weekend ni ada program lain plak...I bzz uuuu..kalah PM Najib..hehe

Then pikir punya pikir nak g mana plak ni.. (maklumlah trg ni xde tempat nak berjalan..bosan sungguh)..so bermula episod pikir nak g mana ( mcm biasa)..mmg xpayah pikir sbnrnya...mmg xde tempat nak tuju...g mkn je la...So, aku pun ke...



1st time jejak restoran ni..Aku kan suka try menerai. Lg pun sbb view restoran ni agak menarik (agak je) lg lah menambah keinginan aku nak ke restoran ni.. (bila sampai xde lah cantik sgt pun)..



Pemandangan biasa di Terengganu..Bot penambang mmg menjadi treadmark..eh bukan!!.Bot tangkap ikan a.k.a bot nelayan.. Jaluran halus 2 adalah Jambatan Sultan Mahmud..laluan plg cepat nak ke Town KT klu dr kg aku..

Kita org decide nak mkn nasi.. We had these as our lunch..


Kerabu mangga


Kerapu steam limau



Nama ayam ni x silap aku ayam phaphet..pelik jer bunyinya..


To me..the food is just so-s0..xde yg sedap yg amat..kerapu stim limau 2 yg plg ok coz masam..aku mmg ketagih makanan masam2 ni..Ayam phaphet 2 pun ok..tp yg peliknye tekak aku xrasa cam mkn ayam..rasa cam ketam..haha..rosma pun ckp cam g2..apa2 je la..Tp yg plg membuatkan aku down adalah kerabu mangga..ada ke gaul ngan gula..dah ilang masam ganti manis..xpernah aku mkn kerabu mangga cenggitu..


Cik Rosma kita ni sibuk melayan pelanggan Jus Mate 5..sapa2 nak beli jus mate 5 boleh la cari dia ni...


Lepas mkn g Giant jap..Konon untuk menghilangkan keborinan...Tp end up ngan bosan jugak..huhu...sekian citer boring saya...




Friday, July 17, 2009

Kena Tag lagi

Sambil aku buat nota tuk student, sambil 2 jugak aku jawab tag ni..

Four names that friends call u...
1. Sher
2. Sheriffa
3. Fahima
4. Kak ce

Four most important dates in ur life

1. Besday aku la.. 22/11/82
2. Besday mak aku..31/8/58 - yer, mak aku lahir 1st merdeka
3. Besday adik aku..9/3/93
4. Besday kazen2 aku.. bulan 6 n bukan 8

Four things you've done in the last 30 min:
1. Tgk nur kasih..best citer ni. Bukan senang aku nak ngadap citer melayu
2. Ambik late dinner ngan spagheti sardin aku..sedap..nyum2..
3. Buat nota tuk student and still
4. x abis2 layan lagu Micheal Jackson.

Four ways to be happy:
1. Hanging ngan kawan satu kepala
2. Workout (feel fresh)
3. Shopping - tp bila duk trg pikir tang shopping jd x happy..hehe
4.Tgk duit dlm account makin byk..mmg happy..tp jarang2 terjadi..

Four people u miss from ur past:
1. Arwah atuk
2.Cekgu2 skolah Menengan Bukit Tunggal esp Pengetua Wan Mansor dan Ustaz Nik Razin (Adik Nik Aziz tau)..baik sgttttt
3. The young me
4. Bg 3 je boleh x

Four gift u like to receive:
1. Rumah sebijik (with my own layout and design)-x perlu besar2

2. Kete sebijik

3. baju2 aka tops

4. Hadiah percutian seluruh dunia.haha


Four of Your Favourite Hobbies:

1. Bercucuk tanam (x percaya??)

2. Surfing

3. Travelling..teringin tp x pernah buat but still consider it as hobby..hehe

4. Redah restoran



Four Places or Country You Want to go for Vacation:
1. Paris
2. Niagara waterfall
3. Hawai
4. Kota London kot

Four Favourite Drinks:
1. Drinking water
2. Herbalife shake
3. Teh mak aku bikin
4. Pure mangga juice

Four Things Always Found in your Purse/Wallet:
1. Cash
2. Identity Card
3. Driving license
4. ATM Card

Four Favourite Colors:
1. Orange
2. Coklat
3. Black
4. Kuning

Top Four Hangouts:
1. Sunway pyramid
2. Alamanda
3. One utama
4. Sekitar K. Trg.. ( Round punya round, last2 tekan minyak balik umah- tiada tempat dituju)

Top Four U Love so Much:
1. My family
2. Me myself
3. Barang2 aku
4. Yang Maha Esa

Top Four 'Things' Special to You:
1. My lappy
2. Herbalife - totally changed me
3. My Myvi
4. My old lappy-byk berjasa

Top Four Who You Will Tagged:
1. Chiah (kazen aku)
2. Kak jue
3. Lyn (tag yang dulu dah jawab ke Lyn??)
4. Sue best buddy

Top Four Reasons Why You Answered This Survey:
1. Sbb aku tgh buat nota..so harus diselang seli ngan sedikit hiburan-alih2 tag ni siap dulu..nota ntah ke mana..haha
2. Sbb sy nak update blog sy
3. Sbb sy rajin
4. Sbb sy x mls..hahah

Thursday, July 16, 2009

BZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz



Nak update blog pun xde masa..Being bz ngan opis load.. Kelas, CSR, kem penguhan akademik, bla..bla..latihan industri..bla..bla..meeting 2, meeting ni..bla..bla... Mcm mana nak jd reseacher ni klu masa di habiskan ngan program2 je.. I think goverment (or specific UMT) need to do something.. Kata nak jd research universiti kan??? Atau pun aku yg perlu buat sesuatu??


Friday, July 10, 2009

Lite dinner but kenyangggg...

Baru je habis mkn ni as a dinner tonite....


Sup sayur berpasta (nama aku reka sendiri)..

Very simple and easy to prepare..and most important less calorie and delicious too..Got this recipe from my friends masa menumpang tido umah dia x lama dulu..Thanks sue...Skrg ni, menu jenis gini lah menjadi dinner aku... sedapppp and terangkat beb...hehe..Ada sapa2 nak resepi?? X kisah la ada org nak cuba ke x..Tp aku baik hati nak letak resepi ari ni...Ni dia

Broccoli
Carrot
Cauliflower
Jagung muda
Potato
Jejari ketam
Bebola (x kisah la chicken ball ke squid ball ke)
Pasta (sebaiknyer guna wholemeal pasta)
Lada jarum (cili padi)
Bawang putih tuk menumis
Minyak (pls use olive oil to cut the calories)

Cara-cara:

Tumis bawang putih. Masukkan air ikut suka byk mana pun. Berpada2 lah.. Masukkan potato n pasta tuk bg lembut dulu. Dah lembut masukkan bahan2 lain. Tunggu jap or sampai mengglegak..Then siap!!..Senang kan??? Klu rasa nak letak sos tiram sket pun boleh..oppss..jgn lupa garam dan gula..Sesesap rasa yer.. Sup ni best lg klu mkn skali ngan sambal kicap. Tp i mls nak buat. So, letak byk2 terus cili padi masa masak ....sentappp...




Thursday, July 2, 2009

I got chilled



I got chilled every time i watched this video. There's no single minute that make me bored. I feel amaze (at least me). Now i know why people call him megastar, The King of Pop..

P/S: Dia dah xde baru aku terhegeh2 nak tgk..Poor me