Wednesday, November 24, 2010

Sokmo gini (selalu mcm ni)




Antara impian aku hari2 adalah mahu tidur awal..Mahu mendapatkan tidur yang berkualiti at least 8 jam sehari (bak kata pakar).. Yer mmg itu impian aku hari2 (dikategorikan as impian ke?) lantaklah... Tp kan, end up hari2 aku masuk tidur 12 pm ke atas....awat ekk? Sepatutnya aku terjun atas katil plg lewat pun kul 10.30 untuk mendptkan 8 jam mata terpejam. Tp ni x...plg awal pun aku tidur kul 12.30...Dan skrg aku tgh menaip ni dah pukul 2.14 pagi..Still mengadap lappy.. Sungguh x bagus..



Alasan mlm ni.... Aku tgh duk update my bb...and it's still running.... Arghh., lambatnya...nak tidur weh.. (konon).. Awat la tgh2 mlm buta baru nak update device ekk. Itu lah aku, buat keje ikut mood. Basuh baju pun tgk mood...Adeh..








Monday, November 22, 2010

Sebab musabab sebenar kenapa saya menyepi seketika...





Seketika ke??? I know, the word seketika mcm x sesuai digunapakai untuk menggambarkan kenapa sy menyepi dr berblogging selama berbulan2 ni. Maybe seketika sesuai untuk digunapakai if sy stop sebulan je..Plg lama pun 2 bulan.Kan? Ke x? Whatever la...


Ok...terus terang...Selama ni jiwa sy x tenang...Sebut jiwa x tenang, mestilah ada masalah kan.. X perlu ditir la apa masalah yg sy hadapi. Cukup sy ckp masalah kerjaya. Kerjaya yg hampir2 sy kehilangannya...Cukup! Ok la..Siapa xpernah dilanda badai kan. Setiap yg hidup pasti akan berdepan dgn pelbagai dugaan dan rintangan. Bergantung pada kita mcm mana kita handle that situation..


Tp aku xde la sampai cam ni... Aku hidup cam org normal. Jgn korang igt aku bawak diri dlm gua plak. Mentang2 stress. Mengarut!!


Cuma aku xde mood nak berblogging. That why blog ni mcm nak mati je.. Berhabuk..Layak buang dlm tong sampah dah rasanya... Ok, back to my problem sampai aku hilang mood nak berblogging tuh.. Byk pengajaran yg aku dpt dr dugaan kali ni. At 1st diakui mmg stress....cukup2 stress.. Sampaikan air mata ni menitik hampir tiap2 hari... Kepala pun dah weng...Tiap2 hari duk pikir apa la nasib aku lps ni.. Kene buang keje ke??


Sampai lah satu tahap aku dah fade up. Fade up dlm erti kata lain aku mls dah nak layan...Buat bodo je.. Apa nak jd , jd la... Aku terima seadanya... Dan salah satu cara aku nak lupakan masalah, aku aktifkan diri dlm Bisnes Score A. Mmg sgt2 membantu. Yer la kan..dah bz memanjang, x sempat nak pikir masalah.. Whateverpun hati masih ada part2 x tenang 2.. Normal lah kan..



Tp sbnrnya, the moment aku berkata yg aku dah fade up, mls nak layan...sbnrnya aku REDHA... Yer, aku bertawakal apa shj yg bakal terjadi..Aku terima seadanya...Mula2 tuh mmg la stress sbb memikirkan apa yg aku hajat mcm x kesampaian...malah menyimpang dr apa yg diinginkan.. cukup menguji keimanan... Tp be as a muslim, kita harus kembali kepadaNya.. Sesungguhnya DIA maha mengetahui apa yg terbaik buat ku.. DIA lah sebaik2 perancang.. Betullah org kata, kita ni bila ada masalah, bila dah sakit, baru igt Tuhan... Bukan kata kat sapa2 yer...Tuju kat diri aku sendiri... Sesungguhnya aku hambaMu yg lemah Ya Allah..


Time2 cam ni baru igt Dia...Berdoa siang mlm.. Bila dah slalu stay atas tikar sejadah, disitu aku temui ketenangan.. Yup, sungguh tenang bila kita kembali kepadaNya.. Dan disitu jugalah aku temui maksud apa itu REDHA.. Sesungguhnya ujian ini cukup berharga...tiada nilai, tiada tandingan... Apabila aku redha, aku merasakan cukup2 tenang... X tahu mcm mana nak gambarkan. Hanya aku yg merasainya. TQ Allah. Wpun ketika itu masalah yg aku hadapi x ketemui jalan penyelesaian, masih buntu...tp aku sudah boleh menerimanya... Cukup indah kurasakan. Yer lah, aku sudah usaha, sudah berdoa...Hanya berserah yg terbaik dr Nya..



Dan skali lg sesungguhnya Dia lah sebaik2 perancang.. Sungguh cantik rancangan Allah.. Dugaan ini sungguh indah.. Pada saat ni, masalah yg aku hadapi sudah ku kutemui jalan penyelesaian dan dalam masa yg sama my Score A bisnes sedang memuncak-muncak.. Rezeki yg x terduga... Sungguh indah rancangan Allah.. Ku sujud syukur padaMu Ya Allah..Alhamdulillahhh...



Bulan 11 merupakan bulan rahmat bg ku..Almaklum la, byk berita gembira yg aku terima...Rezeki pulak mencurah2..Syukur.. Dan the best is today is my birthday..
22 November 2010..





HAPPY 28th BIRTHDAY TO ME, SHERIFFA FAHIMA BINTI YAHYA



Mengambil kesempatan sempena tarikh keramat ini, aku tanamkan impian untuk kembali active berblogging..(konon..heheh)...Moga tercapai hasrat ini... Dan disini juga aku nak buat wish lists yg lain..Peringatan tuk diri sendiri sblm menjelang 22 November 2011. Aku mesti dapatkan list2 ni sblm tarikh diatas... And the list are:


1. Nak kawen...moga cepat ketemu jodoh... (yg ni subjective sket..if x tercapai, at least aku usaha)
2. Nak beli tanah and design rumah sendiri kat terengganu
3. Beli rumah area KL...Apa motif ni?? Senang aku nak berholiday kat sana kot
4. Nak kumpul designer handbag...apa kes ekk??
5. Kumpul duit pegi umrah
6. Kumpul duit untuk mak ayah pegi haji..(kena bukak account asing ni)
7. Berholiday ke obesi
8. Beli kete baru tanpa jual kete myvi aku tuh.. (Dgn myvi aku tu la aku berpenat lelah kesana ke mari woi.... sentimental value 2)
9. Improve kesihatan (setakat ni alhamdulillah...nak improvekan lg)
10. To be continue if terlintas kat pikiran...hehe...



Aminnnnn











Monday, November 15, 2010

Sbb2 tidak bersiaran:

A)Busy
B)Malas
C)xde story mory
D)Jiwa kacau
E)Hati x tenang
F)Tetiba No internet connection(kene transfer ke ulu batak)
G)Sedang mencipta alasan
H)Semua di atas..


Sila pilih jawapan yg anda nak...blh pilih lebih dr satu..Klu tanya owner rasanya jawapan A - D adalah jawapan plg tepat. Sekian..Slmt hari raya haji kwn2..Slmt berkorban..demi ibu ayah, demi cita2, demi kwn2, demi agama, demi diri sendiri..demi....