Saturday, December 18, 2010

New life...

Salam all...ada baik? Skrg aku kat ioi mall puchong waiting for my friend duk bergym kat fitness 1st. Aku? Nanti la..x ready lg. Kasut kemana..sport outfit ke mana.Of course I'm going to register any gym here soon.Mana blh Sheriffa Fahima x bersenam.Lemah longlai den nanti.

Yup..dah 2 hari aku kat KL. Begin a new life here. New fokus. A few aims. Eh x, aku bukan lari dr umah..Aku smbung study la. Yes, I'm going to have my phd here. Takut sehhh..Mana x takut, sambung master dlu pun masih terasa keperitannya, ni nak smbung phd plak.Rambut aku ni rasanya baru nak jd normal aka menyerlah kejelitaan sbg seorg ppuan..Baru nak pnjang (selama ni asyik kontot je) tup2 nak kene mengadap buku balik..Harap2 xde la gugur lg..Biar terus cun mcm ni..(Perasangggg).Tp yer la kan, nak buat cam mana, dah rezeki kesini.Ada peluang smbung study, rembat je la..

Whateverpun aku mohon pd yg maha Esa moga dipermudahkn segala urusanku disini, lulus dgn cemerlang dan juga dlm masa yg sama dpt mencapai target2 lain. Esp bisnes and personal life..Amin..

*Skrg duk usaha cari umah sewa yg cun..x jumpa2...daaaa

Wednesday, December 8, 2010

Current breakfast addiction!!!


Salam everybody..... Salam Maal Hijrah 1432H pada kwn2, saudara2, blogger2 dan semualah senang citer.. So apa azam tahun baru? Renew yg lama ekk?? Hahaha..At least ada azam... Drpd x de langsung kan. As for me, klu nak list out semua my azams kat sini, mmg x cukup page ni. Maklumlah, azam makin bertambah dr tahun ke tahun, yg dpt direalitikan brp kerat je... Ok what??ehhe.. Ok lah, be serius, cukuplah i katakan, i nak kawen and nak kaya beriman this year. Enuff...



Ok, sbnrnya pun this entry bukan nak bercerita pasal azam pun. Leceh la citer2 ni.. What we need is action. Dan tercapai esok2 baru aku citer ekk..So, sbrnya now i nak story about gambar kat atas nun... My current bfast addiction. Aku x tau la korang, but being me, mmg sejak 3 tahun lps, bfast aku xde dah ngan nasi lemak, nasi goreng, mee goreng bagai. All i need is just either oat, cereal, herbalife shake and sewaktu dengannya. Nak kata aku ni health conscious sgt xde la pun, but bila kita dah jadikan sumthing tu as habit, mmg susah nak tinggal lah kan. Klu dulu (sblm 3 thn ni) mmg x leh nafi, teh tarik ngan whatever nasik mmg pelengkap bfast. Sapa2 yg rapat ngan aku tahu la mcm mana gaya hidup aku dulu. Sbb mmg dah diajar dr kecik kan. Dah jd habit. Mmg susah nak change. But one day, somehow and somewhere i decided to change. Maybe because of the weight disorder.hahaha. I started with herbalife shake. Dan mmg diakui, semangat dan kekentalan yg kuat dan jitu diperlukan untuk mengubah habit yg dah sebati dlm diri kita sejak kecik. Wehhh, korang igt aku suka ke nak telan oat2 ni..payau tekak aku derrr.. But to have a new result (be slim), my eating habit also has to be changed. Klu mencekik nasi lemak pagi2 buta mcm mana nak slim. Lu pikir la sendirikk.. Dan skrg setelah 3 tahun, the result is mabelesss.. Bukan shj dpt slim and mencapai berat idaman, but most important, i manage to kekalkan that ideal weight. Bear in mind la my dear reader, to me untuk kurus sesangat la senang, but untuk kekalkan kekurusan itu, memerlukan semangat dan gaya hidup yg cukup disiplin. Pokok pangkalnya, eating habit! Bila dah jd habit, semuanya jd mudah. Cuma nak start tu je yg menguji gelora jiwa sket.



Now, aku xde lah stick dgn herbalife je tiap2 pagi. In fact dah lama x telan herbalife. Pelbagaikan lah ur bfast. As for moi, banana nut crunch ni mmg menjadi kegilaan i sejak dua menjak ni. I tau benda alah ni dah lama kat pasaran. Tp dulu rasa cam biasa je. Tp ntah knp lately mcm x lengkap bfast klu x telan benda ni. Hambik ko, 3 kotak skali aku beli. Murah je, dlm 13 hengget sekotak. Kadang2 bukan pagi je aku telan. Dinner pun leh mencekik benda ni. 3 kotak kejap je abis. Aduihh...


p/s: Untung sbrnya bfast ngan benda2 cam ni. Jimat masa dan tenaga. X payah nak basuh2 kuali pagi2 buta sediakan bfast. Harap2 la laki aku esok jenis mkn cereal jugak pagi2 buta... aminnnn....