Sunday, August 14, 2011

Apabila lelaki send gambar kereta....




Baru aku tahu, bila lelaki bg tgk gmbar kereta, mereka mengharapkan pujian kan? Yer dok? Tp masalahnyer dia tunjuk kat aku yg bengap dan lembab bab2 kereta ni..Aku just tgk je la. Ada la jugak komen sket2 yg berkaitan. Tgk sambil confuse sket2 pun ada jugak (dlm hati tertanya kenapa dia send aku gmbar ni??). Tp sbnrnya, bila akhir perbualan barulah aku paham yg depa nak aku komen (puji) tang lain...yg aku ni duk komen benda lain. Dah mmg aku x nampak. Atau x perasan (serius!!). Atau mmg jenis x ambik peduli pasal nak mencantikkan kereta ni. Mcm gambar kat bawah ni...




Alkisahnya aku duk berYM ngan sorang kwn lelaki aku ni. Aku jugak yg start borak tanya pasal kereta dia nya. Konon2 nak tunjuk prihatin sbb aku dpt tau cermin kereta dia pecah. So, sbg kwn kita haruslah bertanya kabar..





Borak punya borak, dia kata tayar pun nak kene tukar skali sambil send pic kat atas. Aku tgk je la pic tuh..Tanpa komplen byk. Just tanya je nape nak kene tukar tayar plak, kan ke baru lg kete ni beli...Bla bla bla bla...smbung borak kosong je la tanpa menhiraukan sgt gmbar diatas. Bg aku gambar tuh mcm xde makna apa2 pun. Serius aku x perasan apa yg istimewanya. Just nampak kereta ni tgh nak ditukar tayar je. Yg lain2 aku xperasan. 



Maybe kwn aku ni x jenuh menunggu aku puji, so dia pun last2 kuarkan ayat "Cantik x rim kete sy?" Then aku rep "Rim? pakai rim baru ke? Jap nak tgk balik pic td. 



Mak aihhh..baru aku perasan, kereta ni tgh nak pasang rim baru upernya. Rim depan dgn belakang berlainan. Muhahahhaha...Sumpah aku x perasan. Kesian kwn aku ni, jenuh duk tunggu aku puji kotnya.. Nasib la kwn, aku ni mmg x reti bab2 kereta ni. 



So, aku pun jawab la..."cantik" - walau x tahu pun maknanya cantik tuh mcm mana untuk rim sport ni..hehhe




owchhh..lg satu kwn aku ni ada tunjuk gambar ni jugak. Ni pun aku x tahu apa motif..Apa ekk??



Sekian...





Sunday, August 7, 2011

Oh Abah!!!



 Antara dialog2 di bulan Ramadhan:


Abah: Kenapa susah sgt nak angkat fon ni
Me: Silent hset td...Lepas terawih lupa nak off silent
Abah: Ala...x payah la silent..Org kat Mekah selamba je jawab fon time solat

- Kuang asam buat loyar buruk plak abah aku mlm2 buta ni-


Btw...bila la aku blh balik kg ni? Presentation aku dah 3 kali tunda... Aku plan settle je presentation mmg aku nak blah balik kg. Bulan pose beb.. Of course la nak balik berbuka ngan family. Tp selagi x settle presentation aku ni..selagi tuh hati aku x tenteram. Mcm2 hal yg dugaan dtg nak present. Presentation committee meeting je pun. 


Waaaaaaaaaaaaaaa...bila blh balik ni....Mggu depan klu x jd jugak, aku nekad nak angkut je bag...hehehe... Lab pun x buat sgt.. Lembik betul bila puasa..Ni mmg penyakit aku sejak dulu, physco je lebih..Puasa je lembik...puasa je lembik...Mmg physco..Sbb if time berbuka aku just minum air x mkn apa2 pun terus energetic...Haishhhh....