Wednesday, September 9, 2009

Attention!!!!



Due to some reasons, im going to change my url dlm masa terdekat ni..
Maybe within this week..



For those who are eager to read my blog (if any),
try to contact me via email or any other possible medium (ym, facebook, etc) if u have mine


Im not going to privatized my blog sbb aku tau blog aku bukan glamer pun..
hahaha..
Im just trying to change the address to become more outstanding
and ada la sbb2 lain2 sket..


Thats all..moga diambil perhatian..hehe


Suka! suka! suka! x sabar nak raya...



Hehehe...happy ni..x tau sbb apa happy..
hahaha..boleh x cam 2??
Jgn ada yg kata aku giler dah la..



x tau perasaan ni cam berbunga2 je..
x sabar nak raya pun ada
cam budak2 kan..??
Nak pikir jap kenapa happy???
Ermm..maybe sbb kuih raya yg diorder dah ada kat tangan..
So perasaan nak raya makin membuak2 kan..




Then...satu lg..maybe aku happy sebab..
My friends, sue, call td..
Ckp nak buatkan aku tudung ala2 CT Nurhalija..
hahaha..glamer gitewww...
ada hati nak jd Ct Nurhalija ni..
Apa2 jer la...yg penting happy..kan..



Friday, September 4, 2009

Sunyi Sepi..


Xde org kat rumah...
Semua family aku (umi, abah, adik n abg) pergi memburu baju raya
Kali ni ke Kuantan je..x larat katanya


So tinggal lah aku ngan nenek je kat rumah
Berdua...

Bila berdua cam ni,
terasa lain mcm je....
Wpun rumah aku mmg sememangnyer sepi (xde budak2)
Tp kali ni lagi sunyi
Klu x boleh gak kacau adik aku yg dah besar 2..


Berbuke pose td pun ala2 syahdu giteww..
Ditambah plak hujan kejap renyai kejap lebat..
Nenek aku plak ari ni volume dia slow sket
Biasanyer ada je dia nak pot pet pot pet
Owhhhhh..syahdu..Terasa mcm bukak pose gaya dolu2


Mcm mana gaya dolu2 tu..??
Ntah..aku je kot terasa g2..
haha




Thursday, September 3, 2009

Bila dua org ckp sdp...i wanna be the 3rd



Its arrived!!

Whats its content??




Extra protection g2..to ensure the quality of delivery...bagus2..apakah isinya..??

*
*
*
*
*
*
*
*
*








It's brownies bebeh...

Soo yummy..Eventho to me the sweetness is terlebih sket but believe me, it doesn't affect the overall taste. Actually, i ni mmg 'penawar' orgnya. So, im sure, bg you all the sweetness is just perfectly sedap. Believe me. Unless u all mmg jenis penawar mcm i. (I ni minum tea tanpa gula pun xper lg).



Fresh from oven..


Conclusion: The best brownies i've ever had. (wpun brownies yg pernah dicuba hanyalah secret resepi je)..ok lah kan..dah i pernah mkn secret resepi punya brownies je, so blh banding dgn yg 2 je la..Whatever pun mmg sedap..Klu letak dlm peti ais, mkn sejuk2 lg mengancam sedapnya..hehe


So guys... ada terliur?
Apa lg..lets order now (mcm aku je yg berniaga)

So, sapa2 nak order silalah order sendiri dgn Miss Hunny di alamat seperti di bawah:




http://pinkyretrosbazaar.blogspot.com


No regret bebeh!!




Tuesday, September 1, 2009

Bad News but same time feel releassseeeee

I've been waiting this result since 6 months ago..6 months ok..Sejak bulan 3 lagi..And today with my own effort pergi ke pendaftar untuk kali yg ke berapa ntah aku x igt, then the result appear in front of me.. Itu nasib aku pergi hari ni..Klu x bila la agaknya pendaftar nak kasi hitam putih kat aku..So disappointed with the system..

So, today, i got the black and white.. I failed to become a lecturer. My application is not succeeded. It's ok..Aku redha..It's not my rezeki yet. Lg pun i personally believe, ada hikmah disebaliknya. I dont know how to describe my feeling. It's a kind of sad feeling but same time i feel very very very lega..Why lega? Because i know which way i need to focus now. With a lot of crisis i've gone tru, a lot of burden i have to carry and many more trouble which i didn't expected happen on me (i considered it as experience)... then today, after bersabar selama 6 bulan, aku lega..eventho the result adalah failed. People around me sure tahu mcm mana aku berdepan saat-saat menguji keimanan ni..


Kalau lah result ni aku tau awal2 kan senang. Xde lah aku mcm org mati akal selama 6 bulan ni. Tp, aku ni terima ni sbg ujian dr Nya..X kan hidup nak ceria jer kan..Sekali sekala kena tamparan baru blh tahu tahap ketabahan kita kan...Tabahkan hati ku Ya Allah..

So skrg, cari tempat phd.. Then deep inside me seakan berkata, there might be more trouble i need to face throughout the process. One of them could be bila berdepan dgn upper level people..(can u catch the word my friendsss??)


Ya Allah Ya Tuhanku, tabahkan lah hatiku menempuhi dugaan Mu Ya Allah..Permudahkan segala urusan ku Ya Allah.. Berikanlah aku kejayaan dalam bidang yang telah aku ceburi ini Ya Allah..Amin Amin Ya Rabbal Alamin...








Monday, August 31, 2009

The bestest steamboat, ribs and ramen..

This is another very late entry.. Terdetik nak post this while i was browsing my picas folder. And again..about foodies..Jgn bosan yer kenkawan. Kadang2 aku rasa blog aku ni dah jd mcm blog jalan2 cari makan..haha..apa2 je lah kan..So, this time mkn2 time aku KL ari 2..Mcm aku pernah ckp, rugi g KL klu x jelajah restoran..Rugi!Rugi!...So, aku sempat la menyentap 3 tempat mkn yg mmg menjadi feberet aku..Kira berbayar la apa yg aku duk mengidam selama ni..We go one by one k...

1. Johnny Steamboat


Speaking about steamboat, Johnny steamboat mmg feberet aku.. To me, this steamboat mmg wallahhh..Best bangat..Sehingga menjilat pinggan (over kan)..Ok2..just untuk menunjukkan betapa sedapnyer Johnny steamboat ni je..x kan la aku nak jilat pinggan tgh2 restoran 2 kan..buang tabiat la plak.. Maybe sbb restoran ni guna fresh seafood, bukan dr jenis frozen type punya..That why sedap.. Klu restoran lain byk frozen punya kan..kan..kan..


Sesi menghumban isi ikan, udang, tofu, isi ayam dan byk lagi...


Sedang membuak-buak..Wallahhh..



Sudah masak rasanya...nampak x udang yg berketul2 tu??



Johnny sauce...mmg tiada tandingan (bg aku la).. The main reason yg mmbuatkan stemboat ni sedap because of this sauce..The taste is lengkap..masam, manis..all in one..Lps mkn kenyang x hengat donia...



2. Tony Roma's

This is another kepuasan tahap maksimum..Apa yg diidam-idamkan telah tercapai. Mmg berbaloi. Mmg triple kenyang. Mmg x hengat donia.hehe

Kali ni aku pergi ngan Ja and Nini. Selalunyer klu ke Tony Roma's aku hanya mkn steak dia je.. Tp di sbbkan ramai sgt yg posting dlm blog ckp Romas Rack sedap giler, aku pun apa lg..Kali ni aku plak yang mau merasai kesedapan itu. Adakah benar atau tidak...


Roma's Rack

Dan betul lah apa yg org ckp..MMG SEDAP GILER TAHAP DEWA..haha..X tahu nak describe taste dia cam ne. Cukup lah klu aku kata, the juiciness and the tenderness is there. Lengkap!! 1st bite saja dah bisa buat aku jatuh cinta. Alhamdulillah kenyang yg amat amat amat...x terkata..nampak je dlm pic ni cam kecik. Tp portion dia besar gedabak. Dua org mkn pun boleh. Nasib baik aku mintak 3 ketul je..Klu aku order yg 5 ketul mau nyer xleh jalan lps tu..



Ambik gambar dulu. Nampak x brocolli yg segar bugar itu..rangupp..



Ja mkn ni..Lupa nama dia apa..Something with pasta and shrimp..Dan seperti namanya..selak je ada udang..selak sket udang..mmg berbaloi lah..penuh dgn udang



Yg ni Nini punya..Ya ampun..Besar gedabak ayam ni..Time serve terkejut beruk aku tgk size ayam ni..x caya??




See..size ayam ni hampir menyamai size muka tuan punya ayam ni..serius x tipu..hehe..Dan the taste mmg betul2 rasa ayam..U kno what i mean kan...



Baik sungguh waiter kali ni. Sejak awal kami masuk x lekang dgn senyuman..manis sungguh..dan offered me to take the pic..tq..tq

Kesimpulan klu pegi ke Tony Roma's: Bila mkn daging, kita akan rasa betapa dagingnyer daging 2, bila mkn ayam, akan terasa betul2 ayam..udang pun cam 2..hahah..melampau kan ayat kesimpulan ni..


3. Yo Sushi

We go to the east plak.. Japannese dishes..Yo Sushi..Pegi ke sini dgn my buddy, Sue..Sambil shopping, sambil melantak..I mmg big fan makanan Jepun ni tp i bukan big fan of suhie yer..hehe..Makanan lain ok..ramen ke, mee soba ke, tempura etc2..This time i had:

Chiken ramen as a main course..Sedappp..


Miso soup..Im not so into this kind of soup..dah byk kali try kedai lain2 x leh telan gak..Xkena ngan tekak aku kot. Tp ramai yg suka kan??


Presentation..saja je..hehe


Also had this..apa ntah nama dia. mushroom something


Ni aksi je lebih ni..hehe..

Dan byk lah lagi side order yg we all capai dr table pusing2 tu (apa kita panggil ek?)Tp i mls nak ambik gambar..mkn lebih penting..hehe..Dan suprisingly 2 org mkn just RM 50 something je..Klu dekat Sushi King mesti lebih ni..kan? ke aku jer yg kebelakang??


OK...thats all..tu je..3 kedai yg sempat aku redah..Tp kan....at last but not least, tekak aku ni sempat jugak menelan tom yam feberet..Just kedai biasa2 je area bangi tempat aku blajar dulu..Bila teringat tom yam ni, mmg bisa meleleh air liur..Mmg cowww...Pedas dan masam mmg kegilaan aku..Tom itu x lain x bukan:





BBB Tom yam..Student UKM mesti tau kan??..Puas hati beb mkn tom yam ni..Sentap..




OK..ok..dah2..cukup..stkt ni je jalan2 cari mkn aku time pegi KL ari 2...dah..p sambung buat keje..hehe








Buke Pose



Late entry..tp nak letak jugak.. Last week my friend, Ja ajak aku berbuka kat hotel.. So aku yg mmg suka mkn ni apa lg.. x melepaskan peluang yg ada. Lg pun best jugak skali skala berbuka ngan kawan2 kan?? Hotel yg telah di pilih adalah Permai Inn. Aku x kisah pun mana2..Yg aku tau nak g mkn je..


Bg aku the food serve just biasa2 je.. Lauk2 yg disediakan ok lah..not bad..Yg plg aku suka kerabu jantung pisang..Sedap plak aku rasa. Tp bab kuih-muih yg disediakan mmg hampeh..reject terus..hehe



Sebelum santap haruslah bergambar dahulu. Di sebabkan ada dua cameraman, mata masing2 x tahu nak fokus tang mana..So, jd lah pic cam ni..Ada pandang kiri, ada pandang kanan..hehe



Sup Batang teratai. Pernah cuba?? Sup ni mmg feberet aku klu aku stay umah makcik aku kat Shah Alam. Mmg best dia masak..Opss..bibik dia masak..Tp hotel ni punya batang teratai kureng la.. (nak kutuk makanan lebih2 x baik kan?). Tgk gambar pun dah blh agak kan??



Tuan blog mmg tamak haloba.. Air untuk berbuka haruslah dua.. Satu air jagung, satu teh panas.. Alih2 teh panas je yg aku minum.. Aku kan jiwa traditional..haha

Main course.. Boleh la..Licin la jugak aku sentap...


Sebagai pelanggan yg prihatin, sy ingin menyuarakan pendapat sy bahawa kuih muih ini haruslah dinaik taraf ke taraf yg sepatutnya..haha



Ni gambar saja2 lepas kekenyangan. Dlm duk kata makanan so-so 2..perut penuh jugak..Nak termuntah balik pun ada.. (abaikan muka x bermekap itu..kontra betul aku ngan nini..haha)



P/s: The person yg ajak aku akhirnya x dpt join di sbbkan hal2 yg tidak dpt dielakkan..xper..next time yer Ja.. Tq yer everyone..next time ajak aku lg..ngeh..ngeh..







Saturday, August 22, 2009

The day when i up my level..

Level apa??Education level aje..Not from single to double.hehe.. Just like i mention, last few days was my graduation day at UKM. Im officially graduate for Master in Food Science. Bidang ni mmg dah jd darah daging aku since diploma level lg. Mmg x leh tukar dah since aku terikat dgn perjanjian sekian2.. Klu nak tukar jugak sila bayar pampasan..hehe..Mmg x teringin nak tukar pun..


The event was held at Dewan Dektar UKM, Bangi on 18/8/2009 (Tuesday). Xde la besar sgt dewan ni. Biasa2 je bg aku.. Aku kena sidang petang. And for ur info non of my parents join this event. Bukan depa yg x nak dtg, tp aku yg berkeras x bg diorang dtg..Aku kesian klu diorang dtg..dgn panasnyer.. Dgn wabak x menentunyer..Lg pun leceh la klu parents join ni. Byk benda kena pikir..Lebih baik aku sorang2. Dan sbnrnya, reason utama aku x bg diorang dtg coz aku sendiri x excited ngan konvo ni..x tau nape..Maybe because this is my 3rd time convocation. So, x excited sgt dah..


Rasanyer xde benda nak citer sgt pun about this event. Biasa2 je..Yg best bila blh jumpa classmate dulu..Bests. Enjoy the picas aje lah yer..


Bergegas nak masuk dewan. Time ni dah agak lewat. Nak lunch pun x sempat, tp sempat lg bergambar. See, punya la xde excited feeling, baju convo pun xde, just pakai baju sedia ada je..


Beratur gaya berterabur nak masuk dewan..sempat lg berposing

With Kimi...Amoi ni baik bangattt.


With mimi..Minah ni tahun ni konvo master, depan konvo diploma..cam ne tuh???

Posing gaya hidung kembang tidak harus dilupakan. X suka jubah ni coz menampakkan aku gemuk..penat aku menyelimkan diri

With ja.. Sama2 keje umt, sama2 grade..bidang je berlainan



2 food scientist + 2 chemist..konon la..hehe


Dalam dewan

Gambar ni telah disnap bergegar secara x sengaja..Tp suka plak aku tgk..cam unik..


Graduan Food Science kecuali mamat tuh...Ntah sapa aku x kenal..sory la ekk klu terbaca blog ni


Mimi, fida, Jane and me

Para graduan sibuk bergambar

Pic aksi terlebih..

Fuhh..penat upload pic..cukup2 lah yer..Kesimpulannyer convocation kali ni just so-so (mcm makanan plak). To me the best convocation that i ever had was degree level punya convocation.. Time 2 mmg terlebih excited. Di tambah plak dgn kwn2 time 2 cukup akrab..Yg skrg ni pun akrab juga, cuma maybe masa tuk finish master ni just setahun, so x sempat mendalami lebih2..hehe..Apa2 pun, a big congrat to myself. X sangka i can reach and complete this level..Syabas Sheriffa (sambil tepuk bahu sendiri).

p/s: pic baling topi ramai2 tidak berjaya dirakam memandangkan bila keluar dewan masing2 lesap x dpt dihubungi..Punya lah ramai umat manusia..biasa lah kan..dah namanya graduation day..




Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan Al-Mubarak dan Slmt menjalankan Ibadah Puasa

How time flies..Rasa baru je lg menyambut ramadhan tahun lps, esok dah nak puasa balik..Kejap je kan masa berlalu skrg ni..(Dunia dah nak kiamat kot)..Klu zaman budak2 dulu terasa la jugak lamanya. Whatever pun, i would like to take this opportunity to



wish all muslims and muslimats out there..SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK 1430H DAN SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA..SEMOGA IBADAH KITA PADA TAHUN INI LEBIH BAIK DR TAHUN2 SUDAH. DI KESEMPATAN INI JUGA SAYA INGIN MEMOHON AMPUN DAN MAAF DI ATAS SEGALA SALAH DAN SILAP YANG TELAH SAYA TERLANJURKAN...

AMINNNN


X berganjak!!!

Balik je dr KL kepala otak ni dah set...Mesti berat aku naik...plg tidak pun sekilo..Ye lah kan, kat sana melantak je kejenyer. Melantak plak bukan sket2. Klu boleh seme kedai mkn kat mall 2 nak try (tp over la kan...). Mmg sblm ke KL lg, kepala ni dah set nak mkn 2, nak mkn ni..nak merasa itu la, ini la..mcm2... Ikut hati seme nak, cuma perut ni je dah x leh terima. So, klu berat naik, i redha je..balik rumah diet la balik..bukan x biasa..chewahhh. Lg pun rugi ke KL klu x melantak..




Tp kan....suprisingly...



The digit is still maintainnnnnn.. 55 Kilos..(abaikan kaki ala2 bigfoot itu)


Suka nyer hati..so sangkaan i meleset..Why x increase ekkk? Maybe lps mkn je keliling mall..Round punya round bukannya sekejap. Kira cukup la buat tawaf mall tanpa sedar. So, the calories also melt away...xsempat nak deposit..hehe..Ni lah untungnyer klu shopping keliling mall..:D




I Had a blast

Im homeeee....(chewah mcm lama je berjalan mkn angin ke KL). Eventho, the main reason i went to KL was to attend my graduation day, but its considered mkn angin lah kan? Since the event day only one day and the rest 4 days just merendet je kejenyer. Itu pun byk tempat x sempat nak jengah...kejap je rasa berjalan...Neway, spending 5 days at KL was a blast..


Sampai umah dlm kul 9.30 td..Then borak2 ngan parents sampai kul 11 baru nak mandi..Nasib flight x delay. Badan pun xde lah rasa penat. Maybe because td i spent the whole day at my aunty's house. Bangun pun dah lewat. (Qadha balik tido yg x cukup hari2 sblm konvo). Mkn minum seme org sediakan. Yg i tau bersiap nak balik ke airport. Tu pun org tlg drivekan..Tp on the way nak ke airport sempat la ke Plaza Alam Sentral for baju raya hunting since kain2 pasang yg aku beli aku buat pekasam. Nak upah time2 cam ni mana ada tailor yg terima lg kan.. So terpaksa la beli siap. And the nearest mall yg plg menjimatkan masa hanyalah PAS. Lg pun i ada belek2 majalah then terjumpa baju yg terbekenan di hati kat Butik Kelrina kat PAS ni..Hentam ajela...Xleh demand2.. Time is running..Nak di jadikan rezeki..x sampai 15 min, terus rembat satu kurung moden as baju raya..Yea yea...aku dah ada baju raya..syukur..Satu je la. Harus berjimat cermat..hehe


Ok..dah melalut ni...Konon nak type sket je..Nak tido suda..Apa2 pun feel happy coz byk hajat tercapai while spending my day in KL..Tp ada jugak yg x tercapai..



Salah satu dr berpuluh2 (ke beratus2??) pic konvo..Im proud of myself..Tahniah Sheriffa..Next path..Phd. (Best sbnrnya sambung blajar ni..Tp x kan nak blajar for the whole life kan??)






Saturday, August 15, 2009

Kami sudah layak dan lulus dengan cemerlang..

Fuhh penattt...x sabar nak menghumbangkan diri ke katil. Mata dah layu ni... Tp nak jugak update blog. Just nak announce to everyone yang sesungguhnya aku n kawan2 aku telah layak dan dianugerahkan sijil..layak apa??? Sijil apa?

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
Layak untuk berkahwin je...hahah...Ntah apa2..Dpt sijil kawen mcm nama tersenarai dalam Malaysian book of records..Punya la excited..kawen nyer x tahu bila..hehe

Well..ni lah kursus yg memenatkan aku 2 hari ni..Dengar ceremah penat tau..sapa ckp x penat??...penat montot ni..mcm2 aksi ada...


Bergembira di akhir sesi.. Sorang juara lukis melukis, sorang juara tido, sorang lg juara khatam magazine...Ceramah entah ke mana..ishhhh...x bagus2


Senyum sampai ke telinga...haha


Bukti...kami sudah layak berkahwin...pas ni nak pstat byk2..n edar..wakakakka..

Apa yg best pasal kursus ni ialah xde sesi soal jawab..hanya dengar ceramah je...2 yg penat 2..hehe...Lagi pun murah..that why rembat wpun x tahu bila kawennya..ok dah...ini je


p/s: Esok im going to KL to attend my graduation day at UKM bangi..Till now, no excited feeling..Dont know why..ditambah lg dgn wabak yg melanda skrg ni... Apa yg pasti aku nak redah segala restoran/tempat mkn yg x mungkin aku dpt kat Terengganu ni..Baju x pack lg..Aiya..mls nyer..Tido dulu la..penat...ZZzzzzzzzzzz



Thursday, August 13, 2009

Panas!!panas!!panas!!!

Hari ni kat tempat opis aku or be specific my jabatan semakin hotttt...huhu..aku antara watak utama...tp aku mls dah nak ambik peduli...fokus keje..apa org nak...opssss..maksud aku apa 'dia' nak kata pasal aku..lantak lah. Malas aku layan..yg pasti hari ni bukti dlm tangan..heheh..bukti apa?? Ssshhhhhh!!!!!!! RAHSIA...

dah..itu je aku nak citer... apa la nasib aku lps ni..lindungilah hamba mu ini Ya Allah..




** hot bukan bermaksud terpaksa pakai topeng yer...

Monday, August 10, 2009

Setelah sekian lama.....

Alhamdulillah...keadaan kembali tenang...Sudah lama aku x berblog...cuti panjang.. (mcm ada org tggu kan???). Sbnrnya bermcm2 dugaan dtg menimpa... Then to me, it was the 1st time aku mengalami dugaan yg maha berat.. Itulah hidup kan... xde masalah+ujian dr Nya, means x lengkap lah kan... dan kita sbg hambanya haruslah tabah dan berdoa.. Dan aku yakin disebalik dugaan ada hikmahnya..aminnnnn....
** Its all about experience...appreciate our life...

Monday, July 20, 2009

Hajat x sampai + bosan jalan2..

Ari ni cuti. So disebabkan cuti, konon nak ambik kesempatan lah nak settle kan apa yg x settle.. Nak g upah baju yg dah berkurun aku beli tp disbbkan masa tidak mengizinkan maka kain2 tersebut masih terperuk dlm plastik Salem Aziz..Dengan semangatnyer aku bangun pagi hari..mulakan hari dengan senaman dulu..g aerobic jap tuk bg cergas..Then balik mandi2 terus bersiap nak g town nak g upah baju..Aku main redah je g (dlm hati terdetik gak..skali kedai tutup..cuti kan) Dah call nyonya tailor 2 tp pakcik mana ntah yg angkat..wlong number maa..Then tawakal je lah...pegi je. Pegi ngan kawan setia aku, Rosma..peneman dikala sunyi..haha..

Sampai je kedai..seperti yg terdetik...TUTUP..Waaaaa....bila la kain2 aku ni nak jd baju.... Adeh la...Bila lah plak nak curik masa ni...weekend ni ada program lain plak...I bzz uuuu..kalah PM Najib..hehe

Then pikir punya pikir nak g mana plak ni.. (maklumlah trg ni xde tempat nak berjalan..bosan sungguh)..so bermula episod pikir nak g mana ( mcm biasa)..mmg xpayah pikir sbnrnya...mmg xde tempat nak tuju...g mkn je la...So, aku pun ke...



1st time jejak restoran ni..Aku kan suka try menerai. Lg pun sbb view restoran ni agak menarik (agak je) lg lah menambah keinginan aku nak ke restoran ni.. (bila sampai xde lah cantik sgt pun)..



Pemandangan biasa di Terengganu..Bot penambang mmg menjadi treadmark..eh bukan!!.Bot tangkap ikan a.k.a bot nelayan.. Jaluran halus 2 adalah Jambatan Sultan Mahmud..laluan plg cepat nak ke Town KT klu dr kg aku..

Kita org decide nak mkn nasi.. We had these as our lunch..


Kerabu mangga


Kerapu steam limau



Nama ayam ni x silap aku ayam phaphet..pelik jer bunyinya..


To me..the food is just so-s0..xde yg sedap yg amat..kerapu stim limau 2 yg plg ok coz masam..aku mmg ketagih makanan masam2 ni..Ayam phaphet 2 pun ok..tp yg peliknye tekak aku xrasa cam mkn ayam..rasa cam ketam..haha..rosma pun ckp cam g2..apa2 je la..Tp yg plg membuatkan aku down adalah kerabu mangga..ada ke gaul ngan gula..dah ilang masam ganti manis..xpernah aku mkn kerabu mangga cenggitu..


Cik Rosma kita ni sibuk melayan pelanggan Jus Mate 5..sapa2 nak beli jus mate 5 boleh la cari dia ni...


Lepas mkn g Giant jap..Konon untuk menghilangkan keborinan...Tp end up ngan bosan jugak..huhu...sekian citer boring saya...