Wednesday, September 9, 2009

Attention!!!!



Due to some reasons, im going to change my url dlm masa terdekat ni..
Maybe within this week..



For those who are eager to read my blog (if any),
try to contact me via email or any other possible medium (ym, facebook, etc) if u have mine


Im not going to privatized my blog sbb aku tau blog aku bukan glamer pun..
hahaha..
Im just trying to change the address to become more outstanding
and ada la sbb2 lain2 sket..


Thats all..moga diambil perhatian..hehe


Suka! suka! suka! x sabar nak raya...



Hehehe...happy ni..x tau sbb apa happy..
hahaha..boleh x cam 2??
Jgn ada yg kata aku giler dah la..



x tau perasaan ni cam berbunga2 je..
x sabar nak raya pun ada
cam budak2 kan..??
Nak pikir jap kenapa happy???
Ermm..maybe sbb kuih raya yg diorder dah ada kat tangan..
So perasaan nak raya makin membuak2 kan..




Then...satu lg..maybe aku happy sebab..
My friends, sue, call td..
Ckp nak buatkan aku tudung ala2 CT Nurhalija..
hahaha..glamer gitewww...
ada hati nak jd Ct Nurhalija ni..
Apa2 jer la...yg penting happy..kan..



Friday, September 4, 2009

Sunyi Sepi..


Xde org kat rumah...
Semua family aku (umi, abah, adik n abg) pergi memburu baju raya
Kali ni ke Kuantan je..x larat katanya


So tinggal lah aku ngan nenek je kat rumah
Berdua...

Bila berdua cam ni,
terasa lain mcm je....
Wpun rumah aku mmg sememangnyer sepi (xde budak2)
Tp kali ni lagi sunyi
Klu x boleh gak kacau adik aku yg dah besar 2..


Berbuke pose td pun ala2 syahdu giteww..
Ditambah plak hujan kejap renyai kejap lebat..
Nenek aku plak ari ni volume dia slow sket
Biasanyer ada je dia nak pot pet pot pet
Owhhhhh..syahdu..Terasa mcm bukak pose gaya dolu2


Mcm mana gaya dolu2 tu..??
Ntah..aku je kot terasa g2..
haha




Thursday, September 3, 2009

Bila dua org ckp sdp...i wanna be the 3rd



Its arrived!!

Whats its content??




Extra protection g2..to ensure the quality of delivery...bagus2..apakah isinya..??

*
*
*
*
*
*
*
*
*








It's brownies bebeh...

Soo yummy..Eventho to me the sweetness is terlebih sket but believe me, it doesn't affect the overall taste. Actually, i ni mmg 'penawar' orgnya. So, im sure, bg you all the sweetness is just perfectly sedap. Believe me. Unless u all mmg jenis penawar mcm i. (I ni minum tea tanpa gula pun xper lg).



Fresh from oven..


Conclusion: The best brownies i've ever had. (wpun brownies yg pernah dicuba hanyalah secret resepi je)..ok lah kan..dah i pernah mkn secret resepi punya brownies je, so blh banding dgn yg 2 je la..Whatever pun mmg sedap..Klu letak dlm peti ais, mkn sejuk2 lg mengancam sedapnya..hehe


So guys... ada terliur?
Apa lg..lets order now (mcm aku je yg berniaga)

So, sapa2 nak order silalah order sendiri dgn Miss Hunny di alamat seperti di bawah:




http://pinkyretrosbazaar.blogspot.com


No regret bebeh!!




Tuesday, September 1, 2009

Bad News but same time feel releassseeeee

I've been waiting this result since 6 months ago..6 months ok..Sejak bulan 3 lagi..And today with my own effort pergi ke pendaftar untuk kali yg ke berapa ntah aku x igt, then the result appear in front of me.. Itu nasib aku pergi hari ni..Klu x bila la agaknya pendaftar nak kasi hitam putih kat aku..So disappointed with the system..

So, today, i got the black and white.. I failed to become a lecturer. My application is not succeeded. It's ok..Aku redha..It's not my rezeki yet. Lg pun i personally believe, ada hikmah disebaliknya. I dont know how to describe my feeling. It's a kind of sad feeling but same time i feel very very very lega..Why lega? Because i know which way i need to focus now. With a lot of crisis i've gone tru, a lot of burden i have to carry and many more trouble which i didn't expected happen on me (i considered it as experience)... then today, after bersabar selama 6 bulan, aku lega..eventho the result adalah failed. People around me sure tahu mcm mana aku berdepan saat-saat menguji keimanan ni..


Kalau lah result ni aku tau awal2 kan senang. Xde lah aku mcm org mati akal selama 6 bulan ni. Tp, aku ni terima ni sbg ujian dr Nya..X kan hidup nak ceria jer kan..Sekali sekala kena tamparan baru blh tahu tahap ketabahan kita kan...Tabahkan hati ku Ya Allah..

So skrg, cari tempat phd.. Then deep inside me seakan berkata, there might be more trouble i need to face throughout the process. One of them could be bila berdepan dgn upper level people..(can u catch the word my friendsss??)


Ya Allah Ya Tuhanku, tabahkan lah hatiku menempuhi dugaan Mu Ya Allah..Permudahkan segala urusan ku Ya Allah.. Berikanlah aku kejayaan dalam bidang yang telah aku ceburi ini Ya Allah..Amin Amin Ya Rabbal Alamin...